"NYELVTANULÁS" címkével ellátott hírek
Mintegy 3,3 milliárd forintból forradalmasítaná a kormány a nyelvtanulást. Ebből jutna tanulmányi kirándulásokra, e-learningre, élményközpontú tanórákra, és külföldi csereprogramokra is - jelentette be - Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.
Mi mindent elárul az ujjszopás.
Mérnök, sofőr, orvos, informatikus, CNC esztergályos, könyvelő, pék, szakács, ápoló, festő, kőműves, értékesítő, autószerelő, bolti eladó – egy közös pont ezekben a szakmákban biztosan van, mégpedig, hogy hiány van belőlük Magyarországon. Logikusnak tűnik, olyan szakmát ajánlani gyerekünknek, amiből hiány van, de honnan tudhatjuk azt, hogy, amiből most hiány van, az tíz év múlva nem lesz-e túltelített? Kommunikációval, általános marketinggel, adminisztrációval kapcsolatos szakterületbe már nem igazán érdemes belevágni - mondja a szakember.
A nyelvtanulás szellemi edzés, frissen tartja az agyat és még a demenciával szemben is felveszi a harcot.
Lassíthatja az agy öregedését a kétnyelvűség, sőt az idegen nyelv felnőtt kori elsajátítása is - derült ki egy új kutatásból.
A magyar szülők csak az idegen nyelvi képzést tartják a sportnál fontosabb oktatáson kívüli tevékenységnek gyermekeik számára - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatással foglalkozó részlegének, a Kutatópontnak a felméréséből. Az idegen nyelvi képzést a szülők 78 százaléka, míg a rendszeres testedzést 69 százaléka tartja lényegesnek - tartalmazza a kutatás.
Már az anyaméhben elkezdődik az anyanyelv tanulása - vélik svéd és amerikai kutatók, akik a születés után 30 órával vizsgáltak újszülötteket.Azt már kimutatták a szakemberek, hogy a magzat a méhben töltött utolsó hetei alatt képes felismerni anyja hangját és egy-egy dallamot. Az új vizsgálatok alapján azonban úgy tűnik, hogy ennél jóval többre képesek.
A tankötelesség szabályainak változása az MSZP szerint igenis okoz kellemetlenséget, és kezelhetetlen növekedést idéz elő az első osztályosok körében. Miklós Attila az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót az új beiskolázási rendszerről csütörtökön, Békéscsabán.
A Fiatalok Lendületben Program az Európai Unió mobilitási projektjeként lehetőséget ad a 13 és 30 év közötti fiataloknak - köztük azoknak is, akik sikertelenül felvételiztek felsőoktatási intézménybe - arra, hogy akár egy éven át önkéntes munkát végezzenek külföldön, önköltség nélkül.
Első alkalommal rendezték meg a nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok börzéjét az SZTE Karrier Iroda szervezésében szerdán Szegeden.