"NYELVVIZSGA" címkével ellátott hírek
Tavaly 26 ezerrel kevesebben próbálkoztak nyelvvizsgát szerezni, mint 2016-ban. A rajttól a célig akár 800 ezer forintot is költhetünk a nyelvtanulásra.
Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik - akár több - nyelvvizsgával - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a Debreceni Egyetemen (DE).
Akár 35 ezer forintos támogatást is kaphatnak azok a 35 év alattiak, akik 2018-ban szerzik meg első közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgájukat, nem mindegy azonban, milyen nyelvből jelentkeznek írásbelire és szóbelire.
Továbbra is tízezrek nem vehetik át diplomájukat a nyelvvizsga hiánya miatt, a kormány viszont ragaszkodik ahhoz, hogy a 2020-as felvételin már kötelező legyen a nyelvvizsga.
Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
Jövőre ingyenes lehet az első középfokú nyelvvizsga, sőt, a KRESZ-vizsgát is ingyenessé tehetik.
Hiába az elmarasztaló ombudsmani jelentés, kötelező lesz a felsőoktatási felvételihez 2020-tól a középfokú nyelvvizsga. Az RTL Klub híradója beszámolt arról, hogy Rétvári Bence államtitkár szerint ugyanis elég időt hagynak a felkészülésre a diákoknak.
Tavaly csaknem tízezer záróoklevél maradt bent az intézményekért azért, mert gazdájuknak nem volt meg az átvételhez szükséges nyelvvizsgája.
E-learning alapú távoktató felkészítő tanfolyamra jelentkezhet a Diplomamentő program minden olyan résztvevője, aki - a próbálkozások ellenére - eddig még nem tudott nyelvvizsgát szerezni, ám a külön kérelemre, decemberi 31-ig meghosszabbítható végső határidő lejártáig számot adna tudásáról.
Hétfő éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan ismét körülbelül százezer fiatal szeretne majd egyetemre és főiskolára menni a későbbi jobb állás, magasabb bér és a sikeresebb élet reményében. De vajon garancia-e minderre pusztán a diploma? És ha nem, mire van még szükség hozzá? Erre kerestük a választ - írja a híradó.hu.