"NYERTES PÁLYÁZAT" címkével ellátott hírek
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újabb 3,625 milliárd forint értékben 32 Békés megyei projektről hozott támogató döntést az Irányító hatóság.
A Belügyminisztérium 23 millió forinttal támogat egy járdafejlesztési programot Sarkad belvárosában, melyet az önkormányzat 4 millió forint önrésszel egészített ki. Így a tavaly decemberben elindított közbeszerzési eljárást követően, a nyertes kivitelező kiválasztása után, idén márciusban megkezdődhetett a tényleges kivitelezés.
A sarkadi Közétkezetési Intézmény fejlesztése nagyon fontos önkormányzati feladat, ugyanis az intézmény közel 1.500 adag ételt készít naponta, és a bölcsődétől az óvodákon, az általános iskolákon, a középiskolán, valamint a különböző szociális ellátással foglalkozó intézményeken át igen széles lakossági spektrumot szolgál ki, nem is beszélve a különböző rendezvények révén érkező megrendelésekről, melyek sok esetben nemcsak Sarkadról, hanem a megye számos pontjáról futnak be.
Sarkad város önkormányzata 282 millió 775 ezer 300 forint uniós támogatást nyert a "Szociális célú városrehabilitáció" elnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv (DAOP-5.1.1-09-2f-2012-0002) keretében. A 333 millió 304 ezer 323 forint összköltségvetésű beruházásból szolgáltatóházat, szociális bérlakásokat, szociális blokkot, valamint szociális boltot, parkolókat, játszóteret és sportudvart alakítanak ki, illetve közbiztonsági és közlekedésbiztonsági fejlesztések is megvalósulnak a városban.