"NYUGAT-NÍLUSI LÁZ" címkével ellátott hírek
Egy idős asszony halt meg nyugat-nílusi lázban Csehországban, ő az első halálos áldozata a szúnyogok által terjesztett betegségnek az országban – jelentette csütörtök este a Nova cseh kereskedelmi televízió.
Újabb négy emberéletet követelt a nyugat-nílusi láz az elmúlt héten Romániában, ahol ezzel idén már 21-re emelkedett a betegség áldozatainak száma.
Tovább terjed a nyugat-nílusi láz a Balkánon. Szerbiában 21-re, Görögországban 16-ra emelkedett a fertőzés halálos áldozatainak száma - számolt be róla a helyi sajtó szerdán.
Mivel az állatok kevésbé védettek a szúnyogfertőzéssel szemben, veszélyeztetettebbek a nyugat-nílusi lázra - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
Ketten belehaltak a nyugat-nílusi lázba, és 68 beteget kórházakban ápolnak Izraelben az egészségügyi minisztérium szerint - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.
Gergely Nyíregyházán él, a közelmúltban a Bükki Nemzeti Parkban túrázott, szerinte ennek köze lehet ahhoz, hogy megfertőződött. A 444 olvasóját ma hívták fel a járványügyi központtól, hogy pozitív lett a vérmintája, elkapta a nyugat-nílusi lázat.
Tizenötre emelkedett Szerbiában a nyugat-nílusi láz idei halálos áldozatainak száma - számolt be a szerb sajtó a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézet jelentéséről szerdán.
Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ tájékoztatása szerint hazánkban 16-an fertőződtek meg a nyugat-nílusi lázban a múlt héten, ez a legtöbb az EU-ban.
A nyugat-nílusi láz nevű vírusos fertőzés gyanújával vittek be a sepsiszentgyörgyi kórházba egy kézdivásárhelyi embert, aki aztán belehalt a betegségbe.
Az idén 70 nyugat-nílusi vírus által okozott megbetegedést regisztráltak Szerbiában, öten már meghaltak a fertőzésben - számolt be a szerb sajtó kedden a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézet jelentéséről.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó