"OFFSHORE CÉG" címkével ellátott hírek
Két újabb ország, a Bahama-szigetek, valamint Saint Kitts és Nevis került le pénteken az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított feketelistájáról, amelyet tavaly decemberben hagytak jóvá.
Az ukrán kormány szerdai ülésén levette az általa offshore kategóriába sorolt országok listájáról Magyarországot, továbbá Észtországot, Lettországot, Georgiát és Máltát - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.
Azt eddig is tudtuk, hogy a cég nem az adófizetés bajnoka, most az is kiderült, mennyit spórol meg.
AZ LMP szerint offshore-lovagok ötcsillagos szállodájává vált a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
A Fidesz-frakció szóvivője szerint úgy tűnik, a Jobbik vezetése "offshore cégekben is érdekelt üzletemberekre" bízza a párt vagyonát.
Együttműködést ajánl a hatóságoknak a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda több mint 200 ezer offshore cégre vonatkozó iratait kiszivárogtató forrás, amely a Süddeutsche Zeitung című német lap szombati számában közölt kiáltványában hangsúlyozza, hogy a kapitalizmus "gazdasági rabszolgasággá" változott és forradalomba torkollhat - adta hírül az MTI.
A Fideszben nemhogy lejárt volna az offshore-lovagok kora, hanem soha nem látott mértékben megnőtt az offshore-érdekeltek száma - mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.
Egy szegedi férfi Seychelle-szigeteken átívelő üzletét leplezték le a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói, aki megpróbálta kimenteni cége vagyontárgyai közül a társaság Balaton parti és szegedi ingatlanjait; ezért akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat - közölte az adóhatóság a honlapján.
Húszmilliárd forint uniós pályázati pénzt kell visszafizetnie azoknak a cégeknek, amelyeknek tulajdonosi háttere nem kellően átlátható. A Miniszterelnökség 44 ezer céget vizsgált meg, amelyek 2007 és 2013 között sikeresen pályáztak; közülük csak nem 300-nál találtak szabálytalanságot. Hivatalos adatok nincsenek, de becslések szerint több ezer magyarországi vállalkozás gazdasági háttere köthető egyik vagy másik országhoz. Közülük most csaknem 300-nál talált szabálytalanságot a kormány.
A cégek mintegy 10%-nál merült fel gyanú, hogy offshore cégeken keresztül a támogatásokat nem pályázati célra használták fel. Azon vállalkozások, amelyekről kiderül, hogy offshore cégek vagy ilyenekkel érdekeltségi viszonyban állnak, nem pályázhatnak a 2014-2020 közötti EU költségvetési időszakban – mindezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető és az uniós fejlesztések felügyeletével is megbízott államtitkár mondta gyulai sajtótájékoztatóján.