"OFFSHORE CÉG" címkével ellátott hírek
Az ukrán kormány szerdai ülésén levette az általa offshore kategóriába sorolt országok listájáról Magyarországot, továbbá Észtországot, Lettországot, Georgiát és Máltát - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.
Azt eddig is tudtuk, hogy a cég nem az adófizetés bajnoka, most az is kiderült, mennyit spórol meg.
AZ LMP szerint offshore-lovagok ötcsillagos szállodájává vált a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
A Fidesz-frakció szóvivője szerint úgy tűnik, a Jobbik vezetése "offshore cégekben is érdekelt üzletemberekre" bízza a párt vagyonát.
Együttműködést ajánl a hatóságoknak a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda több mint 200 ezer offshore cégre vonatkozó iratait kiszivárogtató forrás, amely a Süddeutsche Zeitung című német lap szombati számában közölt kiáltványában hangsúlyozza, hogy a kapitalizmus "gazdasági rabszolgasággá" változott és forradalomba torkollhat - adta hírül az MTI.
A Fideszben nemhogy lejárt volna az offshore-lovagok kora, hanem soha nem látott mértékben megnőtt az offshore-érdekeltek száma - mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.
Egy szegedi férfi Seychelle-szigeteken átívelő üzletét leplezték le a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói, aki megpróbálta kimenteni cége vagyontárgyai közül a társaság Balaton parti és szegedi ingatlanjait; ezért akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat - közölte az adóhatóság a honlapján.
Húszmilliárd forint uniós pályázati pénzt kell visszafizetnie azoknak a cégeknek, amelyeknek tulajdonosi háttere nem kellően átlátható. A Miniszterelnökség 44 ezer céget vizsgált meg, amelyek 2007 és 2013 között sikeresen pályáztak; közülük csak nem 300-nál találtak szabálytalanságot. Hivatalos adatok nincsenek, de becslések szerint több ezer magyarországi vállalkozás gazdasági háttere köthető egyik vagy másik országhoz. Közülük most csaknem 300-nál talált szabálytalanságot a kormány.
A cégek mintegy 10%-nál merült fel gyanú, hogy offshore cégeken keresztül a támogatásokat nem pályázati célra használták fel. Azon vállalkozások, amelyekről kiderül, hogy offshore cégek vagy ilyenekkel érdekeltségi viszonyban állnak, nem pályázhatnak a 2014-2020 közötti EU költségvetési időszakban – mindezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető és az uniós fejlesztések felügyeletével is megbízott államtitkár mondta gyulai sajtótájékoztatóján.
Gigaméretű offshore adatokról számolt be a washingtoni oknyomozó újságírók nemzetközi konzorciuma. Ebben pénzmosás, adóelkerülés és kétes pénzügyi műveletek állnak.