"OKOSÓRA" címkével ellátott hírek
Nagyrészt magyarok csinálják, de a hazai mellett rögtön az amerikai piacot is meghódítaná az az okosóra, amelynél okosabb létezik, hasznosabb aligha. Egyedül élő idős embereknek fokozottan ajánlott, de bárkinek jól jöhet, aki szeretne még azelőtt jelzést kapni az egészségébe hirtelen beálló változásokról, hogy az komoly gondot okozna.
Már az Apple Watch bemutatóját követő napon tele volt a web a kínai replikákkal, amelyek az almás cég okosórájának másolatát kínálták – 8-10 ezer forintért. Mára csordultig tele a web a klónok támadásával.
A hordható eszközök – az okosórák és kisméretű elektronikai eszközök, mint például a Google Glass – tömeges megjelenése számos új biztonsági kockázatoknak teszik ki a tulajdonosokat.
Bemutatták a viselhető okos eszközök következő generációját jelentő Samsung Gear S-t és a legújabb vezeték nélküli fülhallgatót, a Circle-t. A legújabb okosóra támogatja a 3G technológiát, így a felhasználók már a csuklójukon is élvezhetik a mobil internet nyújtotta lehetőségeket.
A Google I /O konferencia óta dőlnek az információk az okoseszközökről, leginkább az okosórákról: körülbelül akkora a nyüzsgés a témában, mint mondjuk hat éve az okostelefonok körül. Most mintha megtaláltuk volna az igazit - írta a híradó.hu.
Ki használ gyári billentyűzetet okostelefonon, mióta van Swype meg Anysoft Keyboard? És már okosórán is lehet írni: itt a Minuum.
Kiszivárogtatások szerint a jövő hónapban, a berlini IFA-n debütál a Samsung okosórája, együtt a Galaxy Note 3-mal.
A Magellan eddig leginkább GPS navigációs eszközök gyártójaként volt ismert. Most egészen mást készített: a világ első futó okosóráját.