"OKTATÁS" címkével ellátott hírek
Dévaványán tartott sajtótájékoztatón mutatták be azt a hét fejlesztési programot, melynek keretében több mint 730 millió forint fejlesztési pénz jut a Gyulai Tankerületi Központ iskoláira.
Az alapoktatásnál a legszembetűnőbb a visszaesés a Világgazdasági Fórum listáján.
Rengeteg pénzt fektetett be Elon Musk abba, hogy alaposan megreformálja az oktatást ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Jelenleg 250 millió gyerek nem tud írni és olvasni – Musk arra vállalkozik, hogy 15 hónapon belül már mindegyikőjük fog tudni.
Szegeden és a környékbeli településeken működő köznevelési és oktatási intézményekben 2,12 milliárd forint összértékben indulnak fejlesztések - jelentette be B. Nagy László (Fidesz) országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón a Tisza-parti városban.
A szocialisták forráskivonásával szemben, a Fidesz fejleszti az oktatást; ezt mutatja, hogy 2018-ban 552 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint az utolsó, szocialisták által elfogadott költségvetésben - jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.
Magyarország költi a legtöbb pénzt oktatásra Közép-európában - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
A tervek szerint a jövő évi költségvetésben 97 milliárd forinttal több jut oktatásra, mint az idén - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
A magyar gazdaság állapota lehetővé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Esztergomban, ahol az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói tartottak konferenciát.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint 2010 óta az állam ismét azt nézi, mit tehet a polgáraiért, nem pedig azt, hogy mit követelhet tőlük.
Eltörölnék a Kliket, többet költenének az oktatás egészére, célzottan növelnék az óvodai és a bölcsődei férőhelyeket - ezek a Momentum Mozgalom hétfőn megjelent oktatási víziójának legfontosabb pontjai. Korábban már bemutatták, mit gondolnak az egészségügy problémáiról, mint például a hálapénzről és az alulfinanszírozottságról.