"OLASZORSZÁG" címkével ellátott hírek
Az olasz bajnokságban az összes hétvégi meccs előtt Anne Frank naplójából olvasnak fel.
Jelentősen erősödött Olaszországban a tengeren keresztül érkező migránsok száma Törökországból, amely a második számú indulási pont lett Líbia után - ismertette a Frontex európai határ- és partvédelmi ügynökség adatait az olasz sajtó csütörtökön.
Száz nap szárazság után ismét esett az eső Rómában pénteken, amit az olasz főváros lakosai valóságos örömünneppel fogadtak.
Kilenc szezon után távozik a Békéscsaba női röplabdacsapatától Soós Nikolett, az együttes kapitánya.
"Nehezen fogják tudni folytatni" munkájukat azok a migránsok mentésével foglalkozó nem kormányzati szervezetek (NGO-k), amelyek elutasítják a római kormány által számukra kidolgozott magatartási kódexet - vélekedett Marco Minniti belügyminiszter egy csütörtöki nyilatkozatában.
Olaszország most már egyértelműen le akarja zárni a Földközi-tengeren húzódó, Líbiából induló migrációs útvonalat - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.
Csütörtök este kilenc órától kezdődik az olasz vasutasok 24 órás munkabeszüntetése, amelyhez pénteken a légiközlekedésben dolgozók, valamint a városi tömegközlekedés is csatlakozik.
Idén az első negyedévben Olaszországra kerestek rá a legtöbben Magyarországról, ezt Spanyolország és Ausztria követte, a városok közül a magyarok London iránt érdeklődtek leginkább, amelyet Barcelona és Róma követ, a negyedik helyen Dubai áll - ismertette a legfrissebb magyarországi turisztikai trendeket a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.
Új biztonsági rendszert dolgoznak ki a hatóságok a nyári hónapokban Olaszországba érkező több millió turista, valamint a nyári fesztiválokon, koncerteken és strandokon tartózkodó olaszok védelmére - jelentették be az olasz nemzetbiztonsági tanácsnak a londoni merényletet követő ülésén vasárnap este.
Tovább folytatja ma a vizsgálatot az olasz felsőház védelmi bizottsága, hogy kiderítse, összejátszanak-e a migránsok mentésében a nem kormányzati-szervezetek és az embercsempészek. Politikusok, ügyészek állítják, bizonyíték van az összefonódásra. Idén több mint 36 ezren érkeztek Olaszországba, ami ötven százalékkal több mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Hetven százalékukat az NGO-k hajói hozták Olaszországba - olvasható a híradó.hu-n.