"OLASZORSZÁGI BUSZBALESET" címkével ellátott hírek
A Magyar Kézilabda-szövetség Facebook-oldalán irányított véradásra kéri a sportbarátokat.
Amit eddig tudni lehet a tragikus buszbaleset miatt tervezett kormányzati lépésekről, az indokolatlannak, észszerűtlennek és szakmailag átgondolatlannak tűnik.
Szerdán a budapesti Honvédkórházba szállítják az olaszországi buszbaleset egyik Veronában ápolt sérültjét - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
Czakó Tibor, a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezető igazgatója cáfolja azt a sajtóban megjelent feltételezést, hogy egy illegálisan beszerelt üzemanyagtartály lett volna a Verona mellett januárban balesetet szenvedett autóbuszban.
Az Origo számot be arról, hogy értesülése szerint egy kiegészítő üzemanyag-tartály lehetett abban a buszban, amely január 20-án este balesetet szenvedett és kigyulladt Verona közelében, az autópályán.
A tragédia helyszínén készült képekből és felvételekből egy grafikusművész készített animációt. Ez alapján azt feltételezi, hogy akár a kidöntött villanyoszlop is okozhatta a tüzet a buszban.
A veronai buszbaleset okozta trauma feldolgozásának megkönnyítése érdekében beszélgetést tartottak az utazásra autóbuszt biztosító Pizolit Személyszállító Kft. dolgozói, gépkocsivezetők és szerelők, szakértők és érdeklődők részvételével szombaton Kiskunfélegyházán, a városháza dísztermében.
Pénteken tudják hazaszállítani a veronai buszbaleset áldozatainak holttestét Budapestre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján.
Bár az olasz média arról írt, hogy vádat emeltek a jelenleg is mesterséges kómában fekvő sofőr ellen, a Magyar Idők szerint erről nincs szó.
Vádat emeltek a Verona közelében tragikus balesetet szenvedett magyar busz sofőrje ellen az olasz hatóságok – közölték olasz médiumok a rendőrségre hivatkozva.