"OLIMPIAI BAJNOK" címkével ellátott hírek
Kettő az egyben sporttörténeti pillanat zajlott hétfőn a békéscsabai Csabagyöngyében. Először is megnyílt a Békéscsaba 300 programfolyam első tárlata – mégpedig Ónodi Heni, az 1992-es barcelonai tornász olimpiabajnok relikviagyűjteményéből; majdan a Békéscsabai Sportgála keretén belül, többek között a csabai és csabai származású olimpiai bajnokainkat a halhatatlanok közé választották.
Meghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, aki május 8-án lett volna 79 esztendős - tájékoztatta a család az MTI-t vasárnap.
Olga Korbut négyszeres olimpiai bajnok tornász pénzügyi problémái miatt eladott gyűjteményéből két ötkarikás arany- és egy ezüstérmet, illetve további kupákat, trófeákat.
500 méteren olimpiai bajnok lett a Kozák Danuta, Szabó Gabriella kajakkettes.
A 400 méter vegyesen aratott diadala után 100 méter háton is aranyat nyert Hosszú Katinka, a siker után nyilatkozott a helyszínen.
Aranyérmet nyert Szász Emese párbajtőrben a riói olimpián.
Befejezte játékos-pályafutását Steinmetz Barnabás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.
Hetvenhárom éves korában hétfőn meghalt Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó.
Hacsak hazája szövetsége nem tesz vele kivételt, Je Si-ven, a 400 méteres női vegyesúszás címvédője fő számában - amelyben Hosszú Katinka a világbajnok - nem indulhat a riói olimpián.
Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó születésének 90. évfordulója alkalmából pénteken a róla elnevezett Budapest Sportarénában.