"OLIMPIKON" címkével ellátott hírek
Csak úgy hemzsegnek Békéscsabán az olimpikonok: a héten Ungvári Miklós (Ungi) judós és Risztov Éva úszó járt a Viharsarok fővárosában. A kiváló cselgáncsos hétfőn a Lencsési általánosban és a Gépészetiben mutatta meg Gyáni János csabai mesteren a szenzációs belső combdobásait; míg Risztov Éva pénteken a Belvárosi Általános Iskolában fürdött a gyerekszeretetben.
Cseh László sem kapta még meg az olimpiai jutalmát, és a bronzérmes párbajtőrcsapat sem. Az érintett hivatalok hallgatnak, de úgy tűnik, mindenkinek csúsznak a kifizetések. Cseh László beszélt az úszószövetséges bizottsági munkájáról is.
Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakost a folytatást illetően motiválja, hogy négy év múlva Tokióban mindhárom riói címének megvédésével a legeredményesebb magyar olimpikonná válhat.
Simán nyert a döntőben, ezzel megvédte londoni címét Szilágyi Áron a riói olimpia szerdai férfi kardversenyében. Ez volt a magyarok ötödik elsősége, és a csapat az éremtáblázaton az ötödik helyen áll az ötödik verseny után.
Csütörtökön indulnak az első magyar olimpikonok a jövő pénteken kezdődő Rio de Janeiró-i ötkarikás játékok helyszínére.
Mintegy 450 ezer gumióvszer ingyenes kiosztását tervezik 10 500 sportolónak az olimpián - jelentették be a szervezők.
Minden magyar olimpikon, mielőtt kiutazna Rióba, legalább háromszor átesik doppingellenőrzésen a Magyar Olimpiai Bizottság és a magyar állam közös döntése értelmében - közölte Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője.
Május 23-án Hajóson rajtol és oda tér vissza az év legnagyobb országos közösségi rendezvényének nevezett Nemzeti Bor Maraton, amelyen a tervek szerint részt vesz Vajda Attila, Cseh László és Hosszú Katinka is.
A szlovák Zdeno Chara volt az egyetlen NHL-es hokis a szocsi téli olimpia pénteki megnyitóján, mivel a tengerentúli profligában (NHL) még a hétvégén is rendeznek mérkőzéseket, és a játékok férfitornája csak szerdán indul.
Kozmann György vette át rövid időre a Paksi Atomerőmű felett az irányítást, legalábbis virtuálisan. Mindezt abban a kamionban tette, ami a kolbászfesztivál műsorkínálatát bővítette az atomerőmű jóvoltából.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft