"OLTÁS" címkével ellátott hírek
Az emberöléssel vádolt L. Csaba meghallgatásával folytatódott a magyar oltásellenes-mozgalom legnagyobb hírnökének pere csütörtök reggel. A laposföld- és chemtrail-hívő férfi feleségével azért áll a bíróság előtt, mert öt évvel ezelőtt meghalt a házaspár hathetes kisfia. A vád szerint a baba agyvérzést kapott, mert nem kapta meg a kötelező K-vitamint, és nem vitték időben orvoshoz, amikor sugárban hányni kezdett. A vádlott szerint az orvosok sorra hibáztak, ezért halt meg a gyereke.L. Csaba szerint az ügyeletes orvos, a mentősök és a kórházi dolgozók a hibásak
Fura mód az agyhártyagyulladás elleni vakcina hatóanyaga hatásosnak tűnik a gonorrhea ellen.
Németországban akár 2500 eurós (770 ezer forint) pénzbüntetést kaphatnak az oltási tanácsadást elmulasztó szülők egy pénteken ismertetett kormányzati terv szerint, amelyet az egyre inkább terjedő kanyaró miatt készülnek bevezetni.
Péntekig, december 16-áig igényelhető térítésmentesen a méhnyakrák elleni vakcina azon lányoknak a számára, akik az általános iskola 7. osztályába járnak - mondta Szentes Tamás országos tisztifőorvos.
December 16-ig még igényelhető a méhnyakrák elleni vakcina; a térítésmentes védőoltásra azok a lányok jogosultak, akik a 7. osztályba járnak - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-t csütörtökön.
Magyarországon megkezdődött az influenza elleni védőoltások beadása - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.
A korábban ajánlott három helyett két védőoltás is elég a 11-14 évesek körében a nemi úton terjedő és többféle rákot okozó humán papillomavírus (HPV) ellen az amerikai járványügyi központ, a CDC szerint.
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz (ÁNTSZ) eddig beérkezett adatok szerint a 7. osztályos lányok 76,1 százaléka igényelte iskolai oltás keretében a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást - mondta el az országos tisztifőorvos egy keddi háttérbeszélgetésen, Budapesten.
Évente 1200 olyan nőt látnak el az egészségügyben méhnyakrákkal összefüggésben, akik soha nem voltak szűrésen – mondta el a Magyar Rákellenes Liga elnöke. Keddig kérhető az ingyenes védőoltás az iskolákban.
A jövő hét elején, hétfőn és kedden 123 óvodást oltanak be a debreceni Mesekert Óvoda három telephelyének 205 óvodása közül - tájékoztatta az intézmény vezetője pénteken az MTI-t.