"ÖNBÍRÁSKODÁS" címkével ellátott hírek
Zsarolás és önbíráskodás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség két férfi ellen, akik egy egyiküknek pénzzel tartozó fiatallal megásatták a saját sírját - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.
A rendőrség büntetőeljárást indított egy férfi és egy nő ellen, mert pénzt követeltek ismerőseiktől.
Két év után végre pont került annak a bírósági pernek a végére, melyben a gyanúsított autós 15 év börtönbüntetést kapott.
Az I. rendű vádlott H. Tamás 6 év, a II. rendű vádlott, M. Arnold 4 év 6 hónap, míg a III. rendű vádlott H. József 1 év 6 hónap 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
A Szarvasi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntette, rablás bűntette és lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 21 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi előzetes letartóztatását - tájékoztatta Dr. B. Nagy Barbara, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
Önbíráskodás miatt indult büntetőeljárás két zalakomári felnőtt és egy 14 éves gyerek ellen, mert tartozás miatt megverték falubelijüket, akinek az autóját is megrongálták.
Önbíráskodás és más bűncselekmények gyanújával őrizetbe vett egy, a Készenléti Rendőrség állományához tartozó rendőrt a Budapesti Nyomozó Ügyészség - erősítette meg az MTI információját a Fővárosi Főügyészég szóvivője kedden.
Tizenöt lakóház ablakát törte be egy roma csoport Gyergyószentmiklóson, a rendőrség rohamosztaga fékezte meg a társaságot. Több mint 40 férfit és gyereket vittek be a rendőrségre. Szerencsére senki nem sérült meg, az anyagi kár azonban jelentős.
Őrizetbe vette a rendőrség azt a 47 éves legéndi férfit, aki bántalmazással és fenyegetéssel kényszerített munkára két embert. V. József 2010 óta kényszerítette munkára a sértetteket, de fizetséget nem adott nekik és a munkavégzés helyéről sem engedte el őket.
Életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy a cselekmény elkövetésekor még fegyőrként dolgozó férfit Kecskeméten – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.