"ÖNKÉNTES TŰZOLTÓK" címkével ellátott hírek
2016. június 22-én a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság utasítására avatkoztak be a sarkadi önkéntes tűzoltók a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Rozsály községben, ahol a vihar következtében több ház tetőszerkezet fedése megrongálódott és ezek helyreállításában nyújtottunk segítséget.
Május hónapban az Önkéntes Tűzoltó Egyesület részt vett a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség által rendezett Megyei Önkéntes Tűzoltók Flórián napján.
Az idén 492 önkéntes tűzoltó-egyesületet támogat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesen félmilliárd forinttal, önkéntes mentőszervezetek pedig százmillió forint támogatásban részesülnek - tájékoztatta az OKF szóvivője pénteken az MTI-t.
Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Füzesgyarmat igen nagy fejlődésen ment át az utóbbi évben!
A tűzoltók tapasztalatát és tudását ismerte el a kormány a hivatásos tűzoltók életpályamodelljének bevezetésével, továbbá azzal, hogy 2010 óta évről évre növeli az önkéntes tűzoltóegyletek támogatását, így jövőre várhatóan már 600 millió forintos keret áll a rendelkezésükre – hangoztatta az Országgyűlés alelnöke szombaton Szekszárdon, a VI. Országos hagyományos tűzoltóverseny megnyitóünnepségén.
Csongrád megyében összesen tizenöt önkéntes tűzoltó egyesület működik. Ezek az egyesületek a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal kötött megállapodás értelmében – a hivatásos tűzoltók felügyelete mellett – beavatkozó állományként részt vehetnek a tűzoltási és műszaki mentési munkálatokban.
Minden eddiginél több jut jövőre az önkéntes tűzoltóságokra, az Országgyűlés képviselői indítványra 500 millió forintra emelte a támogatást - erről Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség vezetője beszélt az MTI-nek - írja a híradó.hu.
Számos napirendet tárgyalt a közelmúltban megtartott ülésén a geszti testület. Mindenképpen kiemelést érdemel, hogy a közeljövőben Önkéntes Tűzoltó Egyesület alakul Geszten, s a községben sikeres volt az idei Start Minta Munkaprogram.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft