"ÖNKORMÁNYZATOK" címkével ellátott hírek
Megkezdődött a településképet meghatározó épületek felújítását támogató pályázaton nyertes önkormányzatok előlegkérelmeinek kifizetése, szeptember első hetében már 182 millió forintot kézhez is kaptak - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel.
Pályázati úton összesen 300 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.
Nincs érdemi érdekegyeztetés a kormány és az önkormányzatok között, ezért a magyar polgármesterek tizedik világtalálkozója résztvevői arra kérik a kormányt, hogy tekintse partnernek őket - áll abban a vasárnapi zárónyilatkozatban, amelyet a Magyar Önkormányzati Szövetség (MÖSZ) által szervezett találkozón fogadtak el a résztvevők.
Zajlik az országban az ebösszeírás. Az ebtartónak be kell jelentenie kutyáját a lakóhelyén, az önkormányzatnál – ennek határideje azonban a településeken nem egységes.
A 2,4 milliárd forintnyi támogatási keretből idén is minden pályázó önkormányzat megkapja az általa igényelt pénzt.
Gyerekek nyári étkeztetésére kaphatnak kormányzati forrást azok az önkormányzatok, melyek jövő hétfőig pályáznak a támogatásra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkársága kedden közleményben.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elvégzi az első félévben a központi költségvetési szervek és az önkormányzatok kiemelt ellenőrzése mellett a közmédia, valamint a közbeszerzési rendszer kontrollját is - ismerteti a szervezet közleményében.
A téli időszakban egymilliárd forint szán a Belügyminisztérium azoknak a településeknek, amelyek a leginkább rászorult embereket segítik a tüzelővel.
Jövő hétre várható kormánydöntés az önkormányzati adósság átvállalásáról szóló előterjesztésről - közölte a Kormányszóvivői Iroda az MTI érdeklődésére csütörtökön annak kapcsán, hogy a kabinet előző nap tárgyalt a kérdésről.
Az E-Star Alternatív Nyrt. felmondja a cégcsoporttal szemben lejárt tartozásokat felhalmozó önkormányzatokkal kötött szerződéseit. Az energiaszolgáltató erről a tőzsde honlapján rendkívüli tájékoztatót adott ki a hétvégén. Eszerint a cég felfüggeszti, illetőleg szünetelteti az érintett önkormányzatoknak nyújtott szolgáltatásait. Indoklásként azt írják, hogy lépésre a jogszabályban foglalt kötelezettségeiknek eleget téve illetve befektetőik és hitelezőik védelme érdekében kerül sor.