"ONLINE KASSZA" címkével ellátott hírek
Már az idén kötelezővé tehetik az adóhivatalhoz bekötött online kasszát az összes hazai turisztikai szálláshely üzemeltetőjének. A szabályok alól nem kapnak felmentést az airbnb-sek, a sátorhelyeket kínáló kempingek és a magánszállások sem. A szabálysértőket a hatóság három hónapos bezárással büntetheti.
Nem lett több vagy kevesebb taxis a piacon, hanem az online kassza bevezetése miatt eltérő feltételeket kínálnak a kocsikat bérbeadó vállalkozók, ezért a személyszállítók mozgolódni kezdtek, a számukra előnyösebb helyekre szegődnek el - nyilatkozta az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke a Világgazdaságnak.
Online kasszára állítják az autószerelőket – eme kormányzati lépéssel kapcsolatban Vizsnyiczai Richárd (Ricsi), békéscsabai karosszérialakatos mestert is megkérdeztük. De először nézzük magát a hírmagot:
Kötelező az online kasszák éves felülvizsgálata; ilyenkor a szerviz ellenőrzi, volt-e a pénztárgépen illegális beavatkozás vagy ennek kísérlete, és ha szükséges, az adóügyi ellenőrző egység (AEE) akkumulátorát is kicserélik - hívta fel a figyelmet az onlinekassza.hu portál szerdán.
Újra az online kasszákról illetve az átállással kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatjuk az olvasókat, ezúttal a NAV kérésünkre nyújtott tájékoztatójából idézünk gondolatokat. A téma feszegetése azért fontos, mert a régi pénztárgépek már csak két napig használhatók, hétfőtől pedig már bírságol a hatóság a mulasztásért.
Három nap múlva jelentős bírságra számíthatnak azok, akik nem tesznek eleget az előírásnak, hétfőn ugyanis lejár a határideje a pénztárgépek cseréjének. Ezután bírságra, üzletbezárásra számíthatnak a mulasztók.
Már csaknem 85 ezer online pénztárgép üzemel, szerdáig azonban további jelentős emelkedésre számít az adóhivatal, akkor jár le ugyanis az állami támogatás igénybevételének határideje - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel. Újabb határidő-hosszabbítást nem terveznek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft