"ÖNVÉDELEM" címkével ellátott hírek
Az önmagunk megvédésének képessége az emberiség történetét végig kíséri. Ezt az alapigazságot fogalmazta meg Hanshi Robert Manole IX.DAN, aki a hétvégén Füzesgyarmaton tartott önvédelmi szemináriumot.
Már évek óta járnak a Böjte Csaba Atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai árvaházi otthonába a békéscsabaiak, hogy valamilyen módon támogasság az intézményt. Ez adományok, meghívások, és ami talán a legfontosabb, a személyes találkozások, látogatások,foglalkozások megtartása formájában nyilvánul meg.
A nők nagy része szinte teljesen elővigyázatlan és többnyire tájékozatlan is önvédelmi kérdésekben. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában arról volt szó, hogyan védjék meg magukat a nők, ha nyilvános helyen támadás éri őket, illetve a szexuális indíttatású vagy vagyon ellen elkövetett erőszakos támadások esetén.
Vannak, akik keveslik, hogy Magyarországon gyakorlatilag csak gázpisztolyt lehet önvédelemre tartani, úgy vélik, a gumilövedékes fegyvereket is elérhetővé kellene tenni a civileknek. A felvetés hivatalos megítélése egyértelműnek látszik, nem úgy az elektromos sokkolókkal kapcsolatos kérdéseké.
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény békési oktatási egység ebben az évben is csatlakozott a Diáksport Szövetség országos rendezvényéhez október 11-én.
Kést osztogattak a nőknek Mumbaiban. Az akcióval az önvédelem fontosságára akarták felhívni a figyelmet.
Nem akarta igazolni magát egy jegy nélkül utazó nő pénteken a fővárosban, és rátámadt a közterület-felügyelőkre - mondta Budapest Főváros Közterület-felügyeletének általános igazgató-helyettese. Szabó Mihály szerint kollégái az igazoltatás során rendőri segítséget kértek, mert a nő nem akarta átadni személyes iratait. Amíg vártak a rendőrökre, a nő mindkét közterület-felügyelőt egy-egy alkalommal meglökte, és zavartan viselkedett. Mivel rosszullétre panaszkodott, a felügyelők mentőt is hívtak a helyszínre, a nőt a pszichiátriára szállították - fűzte hozzá. A rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását; az egyik közterület-felügyelő könnyű, zúzódásos sérüléseket szenvedett - mondta. Szabó Mihály elmondta azt is, amióta a BKV járatain is szolgálatot teljesítenek, gyakran előfordul, hogy az utasok nem hajlandóak igazolni magukat, pedig a közterület-felügyelők hivatalos személynek számítanak. Az igazgató-helyettes hangsúlyozta: hivatalos személyként kollégái akár vissza is tarthatják azt az utast, aki nem akarja igazolni magát vagy el akarja hagyni a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig. Hozzátette: a felügyelők egyelőre csak gázsprayvel vannak felszerelve, de a jövő év elejétől már gumibotot és bilincset is tarthatnak maguknál önvédelmi célra.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft