"OPERA" címkével ellátott hírek
Annyi színpadi tengely beépítését ígérték, amit az Operaház födémje már nem bírt volna el, mégis őket hozták ki győztesnek. A Közbeszerzési Döntőbíróság végül elkaszálta a tendert.
Aberdeen és London között közlekedő éjszakai, hálókocsis vonaton tartották meg egy opera ősbemutatóját hétfőn - számolt be róla a BBC News.
Harminc perce volt szombaton Luca Salsi olasz baritonnak arra, hogy beugorjon a gyengélkedő Plácido Domingo szerepébe Verdi Ernani című operájában a New York-i Metropolitan Operában.
Nyolcszázötven hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket lát vendégül az ország szinte minden részéről jótékonysági operaelőadáson a Klauzál Lions Klub a Magyar Állami Operaházban vasárnap délelőtt.
Woody Allen rendezésében áll színpadra Plácido Domingo Puccini Gianni Schicchi című operájában a Los Angeles-i Operaház szeptemberben kezdődő jubileumi évadában.
Az Erkel Ferenc Színház Leánder és Lenszirom című családi meseopera előadásának jegyeire pályázhatnak 8-14 év közötti diákok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felhívására.
A közállapotok megváltoztatásáért tüntettek a fővárosban az Operánál péntek este, a résztvevők a Nagymező utcáig töltötték meg az Andrássy utat - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.
Volt Dél-Amerika nagykövete, operát énekelt Milánóban, a Scala színpadán, repülőgépet vezetett Paraguay felhői fölött, búvárkodott a Csendes-óceán mélyén, székelykaput avatott Buenos Airesben, mindemellett pedig szerzőként is a kortárs magyar líra egyik legszínesebb egyénisége a megyéből elszármazott Szőnyi Ferenc, aki nemrégiben megjelent verseskötete kapcsán most újra szülővárosába látogat.
Százöt éves korában elhunyt Licia Albanese olasz születésű amerikai szopránénekesnő, aki hosszú pályafutása során egyebek közt Puccini Pillangókisasszonyának Cso-Cso-Szánjaként és Verdi Traviatájának Violettájaként kápráztatta el a közönséget - írta a híradó.hu.
A tárgyalások egy hétre történő felfüggesztéséről állapodott meg a New York-i Metropolitan Opera vezetése az énekeseket, táncművészeket és zenészeket képviselő szakszervezetekkel, hogy elkerüljék a vezetőség által kilátásba helyezett elbocsátásokat. Ezen idő alatt egy független elemző fogja megvizsgálni a világhírű operaház pénzügyi helyzetét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft