"ORÁNGUTÁN" címkével ellátott hírek
Az indonéz kormány több mint egy éve leállította a fakitermelést.
Feladta magát a rendőrségen és nyilvánosan bocsánatot kért az a férfi, akinek meggyújtott cigarettáját elszívta Ozon, az indonéziai Bandung állatkertjének orángutánja.
Több mint 100 ezer, súlyosan veszélyeztetett orangutánt öltek meg 16 év alatt Borneón - számolt be a BBC egy új kutatás eredményeiről.
Elpusztult Chantek, a 39 éves orangután, az egyik első emberszabású majom, amelyik megtanulta a jelnyelvet - írta a BBC hírportálja.
A családjával a Nyíregyházi Állatparkban élő, Ruti névre hallgató kölyök 2013. március 15-én kilenc és tíz óra között jött a világra a Zöld Piramis indonéz házában - tájékoztatta az állatkert vasárnap az MTI-t.
A Wildlife Conservation Society közleménye szerint a világ legritkább orangután alfajának 200 egyedet számláló populációjára bukkantak Borneó egyik erdejében. A borneói orangután minden alfaja veszélyeztetettként szerepel a Nemzetközi Természetvédelmi Unió listáján. A kutatók becslései szerint azonban csak 3000 – 4500 egyed maradt a Pongo pygmaeus pygmaeus alfajból, mely így a leginkább veszélyeztetett.
A boldogabb orángutánok nagyobb valószínűséggel maradnak tovább életben az állatkertekben, mint a szomorkásabb társaik - állapította meg egy új tanulmány