"ÖRÖKLÉS" címkével ellátott hírek
Nem titok, hogy a gyermekek rengeteg dolgot örökölnek a szüleiktől, de azt tudtad, milyen arányban, és pontosan ki milyen téren dominánsabb?
Örökölhet az élettárs is a párja halála után? Jár az özvegyi nyugdíj akkor is, ha nem volt esküvő? Számtalan tévhit él a köztudatban a házastársi és az élettársi viszonnyal kapcsolatban, éppen ezért sokan csak egy szakításkor, vagyonmegosztáskor vagy párjuk halála után szembesülnek az őket megillető jogokkal.
Nagyobb eséllyel örökölnek hibás gént a tizenéves apák gyerekei, mint azok, akiknek édesapjuk a húszas éveiben jár a fogantatáskor - derült ki a Cambridge-i Egyetem új, nagy létszámú kutatásából.
A március 15-étől hatályba lépő új polgári törvénykönyv több mint ötven év után hoz új szabályozást az emberek vagyoni és személyi viszonyaiban. Az új kódex az 1960 óta hatályos törvénykönyv jelenlegi szövegének csaknem felét őrizte meg, a negyedét korrigálta, ugyanekkora részét pedig lényegesen változtatta meg vagy teljesen megújította - írta a hirado.hu.
Az Országgyűlés hétfőn elfogadta azokat a törvénymódosításokat, amelyek értelmében könnyebben visszaszerezhetik a hagyatékot a második világháború után az államhoz került műkincsek eredeti tulajdonosainak örökösei.
Alapvető változások várhatók az öröklésre vonatkozóan, az új törvényben a végrendelkezés válik elsődlegessé – szemben a korábbi állapottal, amelyben a törvényes öröklési jog volt az elsődleges.
Új öröklési jogi szabályok lesznek érvényesek 2014. március 15-től, az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatályba lépésétől.
Pontosításokon esnek át az adótörvények, a Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta a jogszabály-változtatásokat a Parlamentnek. Vadász István adószakértő szerint egyszerűsödik az adózási rend Magyarországon.
Az adózást érintő intézkedésekről döntött a kormány még szerdai ülésén. Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár ennek kapcsán hangsúlyozta, jövőre egykulcsos lesz az adózás, a személyi jövedelemadó (szja) mértéke mindenki számára 16 százalék lesz.
Több módosító javaslatot is benyújt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az új polgári törvénykönyvhöz (Ptk.), indítványaik a családi és az örökösödési kérdéseket érintik - közölte Harrach Péter frakcióvezető és Rubovszky György frakcióvezető-helyettes pénteki, budapesti sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft