"OROSHÁZI JÁRÁS" címkével ellátott hírek
Nehezen volt megközelíthető 2012. szeptember végén Orosházán a polgármesteri hivatal főbejárata. Nagy átalakítások zajlottak, sok ember és sok gép dolgozott szinte folyamatosan a téren. A környék hatalmas változáson megy és ment keresztül, a jellege is megváltozik a belvárosnak. Az látszik, hogy a munkák befejezése után a városháza és az új tér szerves egységet fog alkotni. Dr. Dancsó József – 2010 óta vezeti a várost –, a fideszes polgármester dolgozószobájának ablaka a főtérre néz, szó szerint a szeme láttára alakul át a belváros. Cikkünk 2012. szeptemberében készült.
Az Orosházi Járás települései: Békéssámson, Csanádapáca, Gádoros, Kardoskút, Nagyszénás, Orosháza, Pusztaföldvár, Tótkomlós. Az Orosházi Járási Hivatal címe: 5900 Orosháza, Szabadság tér 3. 2013. január elsején megkezdték működésüket a járási hivatalok. Az Orosházi Járásban élő lakosok száma: 54 047 fő.
Az Orosházi Járás települései: Békéssámson, Csanádapáca, Gádoros, Kardoskút, Nagyszénás, Orosháza, Pusztaföldvár, Tótkomlós. Az Orosházi Járási Hivatal címe: 5900 Orosháza, Szabadság tér 3. 2013. január elsején megkezdték működésüket a járási hivatalok. Az Orosházi Járásban élő lakosok száma: 54 047 fő.
Ez év január közepén kapta szárnyra a média, hogy magyar befektetői csoport élve elővásárlási jogával, megvásárolta a kabai cukorgyárat. A hír önmagában véve örömteli és reményt keltő. Azt a reményt kelti, hogy majd ezek a magyar befektetők újjáélesztik a magyar cukorgyártást, melyet 2007-ben végleg elsorvasztottak, a kabai mellett az összes többi cukorgyárat bezárva. A rendszerváltáskor még 12 cukorgyár működött Magyarországon, ma egyedül az osztrák tulajdonban lévő kaposvári gyár termel.
Ma hatféle növényt termesztünk. A legnagyobb területen, 1000 hektáron őszi búzát termelünk. Zöldborsót 570 hektár, napraforgót 450 hektár, kukoricát 400 hektár, mákot 170 hektár, csemegekukoricát 90 hektár területen termesztünk. Ezeknek a növényeknek a termesztéséhez gyakorlatilag teljes gépparkkal rendelkezünk, van elég szárító és tároló kapacitásunk is.
HERAEUS FINE GOLD – ez a szöveg olvasható azon az aranytömbön, amelyik svájci négykilences (999,9) tisztaságú színaranyból készült. A legnagyobb válság idején is őrzi tulajdonosa vagyonának értékét, sőt növeli azt. Bármikor pénzre váltható, vannak országok, ahol a napi kereskedelemben is lehet vele fizetni.
Az arany ékszer egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kortól független, azaz egyformán illik fiatalhoz, középkorú emberhez és idősebb felnőtthöz egyaránt. természetesen vannak olyan ékszerek, amelyeket inkább fiatalok viselnek, fiatalok szeretnek hordani. Például nagyon közkedveltek a fiatalok körében a Swarovski kristályos ezüst ékszerek.
Az orosházi Alföldi Kőolajipari Gépgyár cserépkályhás üzeme a régi disznópiaccal szemben lévő malom udvarán volt. A dolgozók és a tanulók is a csütörtöki napokat szerették a legjobban, mert akkor volt a disznópiac. Ilyenkor szabad foglalkozás volt a program. Munkaidőben. Az öregebbek a disznópiacon voltak vagy a mellette lévő kocsmában biliárdoztak, akiknek sem itt, sem ott nem volt dolga, azok a műhelyben ultiztak.
A kályhás szabály így szól: ahány légköbméter a fűtendő helyiség, annyi vagy másfélszer annyi darab csempéből álljon egy kályha. A kályha nagyságát a szoba alapterülete és magassága mellett meghatározza még a ház szigetelése a helyiség tájolása is. Egy kályhacsempe átlagos mérete 212x245 mm, ez egy csempeegység.
Számháború. Általában erdőben zajló, indiános-harcos játék két csapat között. Fénykorában a pirosak játszották a feketék ellen. A játékosok úgy erősítették fejükre a kartonlapot gumival, hogy a ráírt szám jól olvasható legyen. A piros számmal írt csapat küzdött a fekete számmal írt csapat ellen. Akinek leolvasták a számát, az meghalt, kiállt a játékból. Fekete 4218 – ezt kellett kiáltani, és a szám viselőjének befejeződött a küzdelem.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft