"OROSZLÁN" címkével ellátott hírek
Oroszlán marcangolt halálra egy fiatal nőt egy dél-afrikai rezervátumban a hatóságok által eddig nem tisztázott körülmények között.
Szét akarják választani a kenyai nemzeti parkban lefotózott homoszexuális oroszlánokat.
Lelőtték azt a három hímoroszlánt, amelyek a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból szöktek meg - közölte a rezervátum szóvivője csütörtökön.
Az egyik gondozó súlyosan megsérült.
Új hímoroszlán érkezett a Nyíregyházi Állatparkba - közölte az intézmény szóvivője vasárnap az MTI-vel.
Ismeretlenek festékszóróval az oroszlángyilkos szót írták fel annak az amerikai fogorvosnak a floridai nyaralójára, aki nemrégiben világszerte állatbarátok ellenségé vált azáltal, hogy vitatott körülmények megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt - közölték szerdán amerikai híroldalak.
Délután három oroszlán szabadult el Kecskeméten, az Eötvös Vándorcirkuszból. A több hektáros szabadidőpark mellett lakópark, nyugdíjas otthon és még iskola is van, ezért az embereket teherautóval mentették.
Gajdos László, a nyírségi állatkert igazgatója elmondta az MTI-nek elmondta: a hím oroszlán "alapító állata" volt az intézménynek, 1996 karácsonyán Hollandiából került a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyre.
Egy kutya mama vette gondozásba azt a kis oroszlánkölyköt, akit biológiai anyja kitagadott.
Négy fehér oroszlán született a német Krone cirkuszban, a kicsik - egy nőstény és három hím - jól vannak - jelentette be magdeburgi vendégjátéka idején a társulat. Az állatvédők tiltakoznak a cirkuszi tenyésztés ellen.