"ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ" címkével ellátott hírek
A Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az MSZP egy része szavazta meg a képviselői fizetésemelést.
Valamennyi országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló is leadta a december 31-i határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát - közölte Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szombat délután az MTI-vel.
Lemondott a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki tisztéről L. Simon László, ez a poszt ugyanis összeférhetetlen az országgyűlési képviselőséggel. A múlt heti lemondás tényét L. Simon László egy hétfői budapesti sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra.
Békés megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében Vantara Gyula, a Fidesz – KDNP közös jelöltje szerzett képviselői mandátumot a 2014. április 6. napján megtartott országgyűlési képviselő választáson. Vantara Gyula április 25-én vette át ünnepélyes keretek között megbízólevelét.
A rendszerváltás után a hetedik országgyűlési választási kampányára készül az ország. Az eredeti választási törvény gyökeresen megváltozott. Alapvető különbségek lesznek az idei és az elmúlt hat választás között. A teljesség igénye nélkül néhány konkrét különbség: a parlament a felére fog zsugorodni, 386 helyett 199 képviselő lesz, a választókerületek száma 176-ról 106-ra csökken, egy képviselő ezután nem 55 000, hanem 94 000 ember megbízásából jut majd mandátumhoz.
A 2014. április 6-ai országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódóan a hír6.hu interjú-sorozatot indított, melyben a régió képviselőjelöltjeit szólaltatja meg. Ezúttal Simonka György, országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka polgármestere, Békés megye 4. választókerületének Fidesz-KDNP hivatalos képviselőjelöltje válaszolt kérdéseinkre.
A 2014. április 6-ai országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódóan a Hír6.hu interjú-sorozatot indított, melyben a régió képviselőjelöltjeit szólaltatja meg. Ezúttal Vantara Gyula országgyűlési képviselő, Békéscsaba megyei jogú város polgármestere, Békés megye 1. választókerületének Fidesz-KDNP hivatalos képviselő jelöltje válaszolt kérdéseinkre. A kérdéseket írásban küldtük el, és írásban kaptuk meg a válaszokat.
A rendőrség törekszik arra, hogy a drog- és alkoholfogyasztást visszaszorítsák, valamint a baleset-megelőzésre is kiemelt figyelmet fordítanak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitánya tájékoztatta az országgyűlési képviselőket a rendőrség idei munkájáról.
Csütörtökön délelőtt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Alsózsolca fideszes alpolgármesterének házába mentek be besurranó tolvajok, akik a képviselő két táskáját vitték el, miközben férjével otthon tartózkodtak - írta a hvg.hu. Szerdán a Blikk számolt be arról, hogy a napokban kifosztották a belügyi államtitkár mezőkövesdi otthonát.
A Fidesz-KDNP parlamenti képviselője személyes okok miatt adja vissza mandátumát.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft