"ORSZÁGHÁZ" címkével ellátott hírek
A tavalyi 14. helyről a 10. helyre lépett elő az Országház épülete a Tripadvisor "a világ legnépszerűbb látnivalói" listáján.
Lopás vétsége miatt vádat emeltek két francia állampolgár ellen, aki egy Steindl Imre korából származó kődíszdarabot próbált meg eltulajdonítani az Országház egy lezárt teraszáról - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.
Idén is a gyerekek vették át egy napra az Országház irányítását, így szombaton egész nap a játéké, a kakaóé és a vidámságé ott a főszerep.
Bemutatták kedden az Országgyűlésről szóló bélyegsorozat következő darabjait amelyek az "Elnöki fogadótermek" bélyegképeit tartalmazzák.
A magyar külpolitikát meg kell újítani az új világrend követelményeinek megfelelően, így a külpolitika feladatának a magyar gazdasági érdekek érvényesítésének kell lennie - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-jelölt kinevezés előtti bizottsági meghallgatásán szombaton az Országházban. (Forrás: kormany.hu)
Szombat este kapcsolták fel az Országház díszkivilágítását, ezzel befejeződik az épület Kossuth tér felőli homlokzatának felújítása.
Továbbra is a hét minden napján megtekinthetők az Országházban a Seuso-kincsek, amelyeknek azonban szerdától változik a látogatási ideje: hétköznap 13 és 17 óra, hétvégén pedig 9 és 17 óra között találkozhat a közönség a páratlan értékű műtárgyakkal.
Nyílt lesz az Országházban a nemzeti ünnep alkalmából szombaton, az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát - közölte az Országgyűlés Hivatala.
A törvényhozás minőségének javulását várja az új házszabálytól az Országgyűlés elnöke. Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt csütörtökön este kifejtette, szimpatizál azzal a lehetőséggel, hogy háromhetes ciklusban ülésezzen a jövőben a parlament, az új házszabály ennek lehetőségét nyitva hagyja.
Zenei programokkal, bűvészműsorral, ismert előadóművészek produkcióival, játékokkal és ajándékkal kedveskedtek annak a csaknem nyolcszáz hátrányos helyzetű gyermeknek, aki részt vett a szombaton megrendezett hagyományos parlamenti gyermekkarácsonyon.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft