"ORVVADÁSZAT" címkével ellátott hírek
A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei tegnap előállítottak négy férfit.
A férfi azt állítja, nem adott engedélyt senkinek, hogy kilője az állatot.
Orvvadászat gyanúsítottjait fogták el a rendőrök Mezőberényben.
Brit kutatók tanulmányukban figyelmeztetnek, hogy kétharmadával csökkent a párducok száma az orvvadászat miatt a Dél-afrikai Köztársaság északi részén fekvő Soutpansberg hegységben. A populáció összeomlása oda vezethet, hogy 2020-ra eltűnik a nagymacska ebből a térségből.
Négy szarvasbikát öltek meg agancsáért orvvadászok Borsodban; két férfi ellen indult büntetőeljárás az ügyben - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.
Saját készítésű csapdákkal fogott apróvadakat három férfi a Vésztő határában lévő természetvédelmi területen.
Eljárást indított a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás, természetkárosítás és orvvadászat gyanúja miatt két olasz állampolgár ellen, akit tetten értek a természetvédelmi őrök a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
Nagyobb kárt okozó lopás és orvvadászat bűntette miatt indított eljárást egy volt rendőr és társa ellen a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban, mert a gyanú szerint engedély nélkül kilőttek és eltulajdonítottak egy nagy értékű szarvasbikát - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.
A világ vadon élő tigrisei hanyatló populációinak otthont adó 13 ország pénteken, egy katmandui orvvadászat ellenes konferencián megegyezett egy információcserén alapuló hálózat létrehozásában, hogy felvehesse a harcot a csempészekkel.
Orvvadászok szeptember első két hetében 22 elefántot mészároltak le Mozambikban. A környezetvédők hétfői bejelentésükben hangsúlyozták, hogy a bűnszervezetek a mészárlásokat most már „ipari” nagyságban űzik.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft