"ORVVADÁSZAT" címkével ellátott hírek
2010 óta átlagosan évi két százalékkal csökken az afrikai elefántok száma - állapították meg amerikai kutatók az illegális vadászat első, regionális és a kontinens egészére egyszerre kiterjedő vizsgálatában.
A természetvédelmi és vadászati szervezetek azért is üdvözlik a törvényi szigorítást, mert az elmúlt hét évben több mint száz bűncselekmény maradt felderítetlen, amelynek már ezernél több védett és fokozottan védett madár esett áldozatul - írta a hirado.hu.
Szakemberek pénteken bejelentették, az orvvadászatban megölt rinocéroszok száma először közelítette meg azt a pontot, ahol az évente elpusztított állatok egyedszáma kis híján meghaladja a születésekét - írta a hirado.hu.
Az orvvadászok idén eddig 688 rinocérosszal végeztek Dél-Afrikában, amely jóval meghaladja a 2012-es évi számokat – derült ki a vasárnap, a rinocérosz világnapon közzétett számokból - írja a hirado.hu.
A kenyai vadvédelmi szolgálat adatai szerint a Tsavo Nemzeti Park területén az elmúlt két hónapban négy elefántot öltek meg mérgezett nyilak, és naponta négy-öt állatot sebesítenek meg az orvvadászok.
Egy természetvédelmi szervezet szerint két kritikusan veszélyeztetett szárazfölditeknős-faj sorsa egyre rosszabbra fordul Madagaszkáron.
Műholdas jeladóval ellátott nyakörvvel kívánják megóvni az elefántokat az orvvadászoktól Csádban. A módszer segítségével a száraz évszakban természetesen könnyű megfigyelni a Csád déli részén, eldugott helyen fekvő, 3000 négyzetkilométeres Zakouma Nemzeti Parkban csoportokba verődött állatokat.
Orvvadászok legalább 86 elefántot öltek meg múlt héten Csádban, többek között 33 vemhes tehenet és 15 borjút. A környezetvédő csoportok figyelmeztettek, hogy Közép-Afrika ormányosait az ilyen mészárlások kiirthatják.
Az elefántagyar iránti keresletet kielégítő orvvadászat természetes visszahatásaként felére csökkent az afrikai elefántok agyarának átlagos hossza az utóbbi százötven évben az Oxfordi Egyetem kutatói szerint. Hasonló zsugorodást figyeltek meg az állatok indiai rokonainál is.
2012-ben rekordszámú, 668 orrszarvút öltek meg tülkéért, ez majdnem 50 százalékkal nagyobb arány a 2011-esnél. Az állatok nagy részét a Krüger Nemzeti Parkban, az ország legnagyobb menedékében ölték meg. A szakemberek szerint az orvvadászatot a szarvak iránti egyre növekvő ázsiai igény ösztönzi.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft