"ORVVADÁSZAT" címkével ellátott hírek
A kenyai vadgazdálkodási szolgálat ama orvvadászcsoport után kutat, mely gyanújuk szerint egy 11 egyedet felölelő, egész elefántcsaláddal végzett.
Két orvvadászt fogtak el Ózd környékén, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.
Két, orvvadászatra induló férfit fogtak el Zalaszántó külterületén pénteken hajnalban a Zalaszentgróti Rendőrőrs járőrei
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) ciprusi partnerszervezetének becslése szerint a szigetországban közel 90 ezer madár esett orvvadászok áldozatául az idei vonulási szezonban. A madarakat hálóval, vagy ragadós lépvesszővel fogják, egy részüket éttermek veszik át, másokból trófea lesz. A szervezet ezért most nyílt levélben fordul Ciprus igazságügyi és belügyminiszteréhez a helyzet mielőbbi megoldása érdekében. A petíciót bárki aláírhatja a szervezet honlapján. Az MME felhívja a figyelmet arra, hogy a levadászott madarak egy része hazánkban költ, így ha a nem lépünk fel hatásosan az orvvadászat ellen, az súlyos csapás lesz Magyarország biológiai sokféleségére nézve is.
A francia idegenlégió fegyverállományából származó haditechnikai eszközök felhasználásával akartak a honi erdőkben vadászni azok az elkövetők, akiket a rendőrség elfogott, felszámolva ezzel egy illegális orvvadász hálózatot - tájékoztatta szerkesztőségünket Dobi Tamás.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft