"OSCAR-DÍJ" címkével ellátott hírek
Az elmúlt időszak rekordszámú magyar filmbemutatója miatt mintegy húsz alkotásból választhat idén a magyar Oscar-nevezésről döntő szakmai bizottság - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel hétfőn.
Életében másodjára veszi komolyan a filmvilág az új filmjével Cannes-ban versenyző vígjátéksztárt, és máris komoly díjakat jósolnak neki.
Már több ajánlattal megkeresték Hollywoodban az Oscar-díjas magyar rövidfilm, a Mindenki alkotóit - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.
Véget ért a 89. Oscar-gála, ahol a legjobb rövidfilm díját Deák Kristóf Mindenki című alkotása nyerte.
A legfontosabb tudnivalók friss Oscar-díjas rendezőnkről!
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalán gratulált a Mindenki című film alkotóinak, akik megkapták a legjobb rövidfilmért járó Oscar-díjat.
A legjobb élőszereplős kisfilm kategóriájában először díjaztak magyar produkciót az Oscar-gálák történetében. Hamarosan jövünk a részletekkel.
Több alkalommal is felcsendül A Notre Dame-i toronyőr világszerte népszerű, Oscar-díjra is jelölt Disney-dalokat felvonultató musicalváltozata a 2017-es Szegedi Szabadtéri Játékokon. A darab egyik szerzője, Stephen Schwartz az MTI-nek adott interjúban elmondta: a megszokottnál sötétebb hangulatú feldolgozásra számíthat a közönség.
Az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia 683 új tagot hívott meg soraiba hat hónappal azután, hogy bejelentette, 2020-ig megduplázza női és kisebbségekhez tartozó tagjainak számát. A meghívottak között vannak a Saul fia című Oscar-díjas magyar film alkotói is: Nemes Jeles László rendező-forgatókönyvíró, Zányi Tamás hangmérnök, Clara Royer forgatókönyvíró, valamint Erdély Mátyás operatőr.
Betöltötte 55. életévét a női szíveket még ma is megdobogtató, két Oscar-díjjal kitüntetett színművész, George Clooney. A producerként és rendezőként is jeleskedő művész eddigi életpályájáról a hvg.hu közölt születésnapi összeállítást.