"ŐSLÉNY" címkével ellátott hírek
A dinoszauruszok ősének lábnyomát találhatták meg Katalóniában, a paleontológusok szerint a rendkívüli lelet egy több mint 230 millió évvel ezelőtt élt hüllőtől származik.
Őslények, köztük dinoszauruszok, őshüllők és "különleges lények" több tízmillió éves kövületeit bocsátják árverésre Párizsban szeptember 30-án.
Az ősemlősök sokfélesége csökkent, miközben a virágos növényeké nőtt a krétakorban. Százmillió évvel ezelőtt, a krétakor közepén robbanásszerű növekedésnek indultak a virágosnövény-fajok, ami a táplálékforrás bővülésével előidézhette volna az ősemlősök hasonló evolúciós fejlődését is, ám egy új kutatás szerint épp ellenkező előjelű folyamat zajlott le: a korai emlősök faji sokfélesége meglepő módon zsugorodott abban az időszakban.
Ausztrália esőerdeit valamikor egy hetven kilogrammos, fákon élő vombat lakta, mely a koalához hasonlóan ölelte a fatörzseket.
Az első épen megmaradt felső devonkori - 365 millió éves - rovar kövületét találták meg a francia Természettudományi Múzeum kutatói: a rovar 8 milliméter hosszú, tora külön áll a fejétől és a potrohától. A Strudiella devonica névre keresztelt rovart André Nel csapata fedezte fel a belgiumi Namur tartomány Strud településén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft