"OSZTRÁK" címkével ellátott hírek
Egy Békés megyei nő több mint 100 ezer eurót csalt ki egy osztrák férfitól, aki a közös életkezdés reményében adta oda neki a megtakarítását. A nő azonban nem akart szorosabb kapcsolatot vele, elérhetetlenné vált a férfi számára, a pénz nagy részét pedig élettársával elköltötte.
Az osztrák látogatók költötték a legtöbbet, 41 milliárd forintot Magyarországon idén az első negyedévben - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című friss kiadványából.
Egy osztrák házaspár volt az a két kerékpáros, akit csütörtök este halálra gázolt egy személyautó vezetője Cserszegtomaj közelében - közölte pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
Hat magyar és négy osztrák pincészet képviselői vetik össze a borkészítéssel, a bormarketinggel és a borturizmussal kapcsolatos tapasztalataikat az 1. Magyar-Osztrák Bortalálkozón kedden Budapesten.
A magyarok más országok közül elsősorban a nyugat-európaiakkal, ezen belül leginkább Ausztriával rokonszenveznek, és sokkal kevésbé kedvelik a kelet-közép-európai térség országait - derült ki a Psyma Hungary Kft. által készített felmérésből, amelynek eredményeit hétfőn juttatták el az MTI-hez.
Osztrák kutatók megfejtették, hogy mitől függ a tanulás sebessége: egérkísérleteik eredményei alapján a sebesség az idegi kapcsolatok erősségén múlik, ez pedig alakítható.
A 82 éves világhírű osztrák filmrendező, színész még a gyerekvállalást sem tartja kizártnak.
Elhunyt Otto Muehl festőművész, a bécsi akcionizmus egyik ismert képviselője, a kortárs osztrák művészet egyik legvitatottabb személyisége. A művész halálának hírét Daniele Roussel, a Muehl Archívum vezetője erősítette meg hétfőn az osztrák sajtónak.
Közepesre értékelik kormányuk teljesítményét az osztrákok egy hétfőn ismertetett közvélemény-kutatás szerint.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft