"OTTHONSZÜLÉS" címkével ellátott hírek
A nő korábban a nyilvánosság előtt nem beszélt a lassan 15 éve történtekről, azonban a 444 stábjának kamerája előtt felidézte az előzményeket, az ikrei születésének estéjét és azokat a hónapokat, amelyeket beteg gyermekükkel kórházról kórházra járva töltöttek.
A Fővárosi Ítélőtábla kedden Geréb Ágnest két év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta hivatásától. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye. Két nagyon régóta húzódó, tragikus kimenetelű otthon szülés ügyében hozott most döntést az Ítélőtábla. Korábbi ítéletekből úgy tűnt, hogy az otthon szülés hazai arcának számító orvos számára kedvezően alakul a per, ám most fordulat következett: Geréb mindenképpen börtönbe megy.
Mégsem kerül börtönbe Geréb Ágnes, de 8 évre eltiltották a hivatásától és két év felfüggesztett fogházbüntetést is kapott. A perújrafelvétel alatt enyhítették a büntetését, mert nem két, hanem csak egy gyerek fogyatékosságáért, illetve haláláért találták felelősnek. Az otthonszülés elfogadtatásáért évtizedek óta küzdő Geréb Ágnest sokan újítóként tisztelik, de a folyamatos szabályszegések miatt állandóan bíróság előtt áll, sőt kuruzslóként is elítélték már. Az orvosnő úgy érzi, ártatlanul hurcolják meg, miközben a kórházi szülések közben három naponta hal meg egy csecsemő.
Nemcsak Magyarországon, szerte a világon általános tendencia, hogy növekeszik a császármetszések száma.
A 29 éves Amber Rose csütörtökön életet adott első gyermekének, Sebastian Taylor Thomaznak.
Egy romániai községben elő nőt vizsgál a rendőrség, miután nem sokkal az otthonszülés után elhunyt a csecsemő.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés