"ÓVODA" címkével ellátott hírek
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint törvénysértő az óvodák nyári bezárása, a szülőknek az önkormányzatnál kell kérvényezniük a nyárra a gyermekük nappali ellátását. A szervezet kiemelte, hogy a települési önkormányzatok kötelező feladata a dolgozó szülők gyermekeiről való személyes gondoskodás a nyári szünet idején.
Betörtek egy óvodába szerdára virradó éjjel Békéscsabán; az ügy 53 éves gyanúsítottjára hamar rátaláltak a rendőrök.
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) több panasz érkezett a bölcsődei gondozási díj megállapításához kért jövedelemigazolások kezelése kapcsán - közölte Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke.
Jókora vihart kavart az utóbbi időben Debrecenben a Sípos Utcai Óvoda ügye. A jobbikos Ágoston Tibor szerint hittérítés zajlik az intézményben (az óvodavezető a Hit Gyülekezete tagja) értesülését egy helyi állampolgár levelére alapozta. Az önkormányzat által indított vizsgálat nem tárt fel jogsértést, de az Egyenlő Bánásmód Hatóság súlyosan elmarasztalta, nem jogerősen Szentpályné Mudri Margitot. A cívisváros csütörtöki közgyűlésén az egyik szülő egy nyílt levelet olvasott fel, amit a hír6.hu szerkesztőségéhez is eljuttatott.
Hároméves kortól lesz kötelező az óvoda, nem lesznek felzárkóztató osztályok, fokozatosan vezetik be az egész napos iskolát, és csak azokban a középiskolákban lesz kötelező központi felvételi, amelyekben túljelentkezés van - így döntött a Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülésén, amelyen megvitatta a köznevelési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat.
Több éves hagyományát folytatta a gyomaendrődi Selyem úti Óvoda szombaton, karácsony közeledtével a hétvégén is nyitva tartottak és gazdag programot kínáltak a résztvevőknek.
Szárnyas repeszgránátot találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcalon a felújítás alatt álló óvoda udvarán. A rendőrség körbezárta a területet, értesítették a tűzszerészeket - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
Faültetéssel, családi nappal ünnepelték meg szombaton Mezőberényben a Katicabogár Evangélikus Német Nemzetiségi Óvoda felszentelését.
Ez a kutya meleg sem riasztotta vissza a tótkomlósi képviselő-testületet, hogy összejöjjön hétfőn egy kis rendkívüli ülésre. Ugyanis az Erzsébet utcai óvodának szeptember végéig el kell készülnie, a hitelek „karbantartása” sem várhatott tovább, s eljött az ideje annak, hogy közterületen lehessen megközelíteni a kopáncsi kápolnát.
Hírek