"ÓVODA" címkével ellátott hírek
Hároméves kortól lesz kötelező az óvoda, nem lesznek felzárkóztató osztályok, fokozatosan vezetik be az egész napos iskolát, és csak azokban a középiskolákban lesz kötelező központi felvételi, amelyekben túljelentkezés van - így döntött a Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülésén, amelyen megvitatta a köznevelési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokat.
Több éves hagyományát folytatta a gyomaendrődi Selyem úti Óvoda szombaton, karácsony közeledtével a hétvégén is nyitva tartottak és gazdag programot kínáltak a résztvevőknek.
Szárnyas repeszgránátot találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcalon a felújítás alatt álló óvoda udvarán. A rendőrség körbezárta a területet, értesítették a tűzszerészeket - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
Faültetéssel, családi nappal ünnepelték meg szombaton Mezőberényben a Katicabogár Evangélikus Német Nemzetiségi Óvoda felszentelését.
Ez a kutya meleg sem riasztotta vissza a tótkomlósi képviselő-testületet, hogy összejöjjön hétfőn egy kis rendkívüli ülésre. Ugyanis az Erzsébet utcai óvodának szeptember végéig el kell készülnie, a hitelek „karbantartása” sem várhatott tovább, s eljött az ideje annak, hogy közterületen lehessen megközelíteni a kopáncsi kápolnát.
A makói Belvárosi Óvoda a hét végi nyárköszöntő gálaműsora után nemzetközi rajzkiállítást és szakmai tanácskozást tartott a Hagymaházban - számol be az ericinfo.
A gyermekeknek a megfelelő intézményt megválasztani nem egyszerű feladat, a szülők ma már egyre több gondot fordítanak erre is. Az óvoda megválasztása nem „csupán" a család legkisebb tagjának fejlődése szempontjából fontos, hiszen jó, ha közel van a munkahelyhelyhez vagy az otthonhoz, s gyorsan össze lehet szedni délután a családot. Szegeden minden igényt ki tudnak elégíteni, bár nem mindig a kívánságoknak megfelelően.