"ÓVODA" címkével ellátott hírek
A kötelező óvodába járás szeptemberi bevezetésével nemcsak az iskolakerülést, hanem az óvodai mulasztásokat is lehet majd pénzmegvonással szankcionálni - tudta meg a Magyar Nemzet. Húsz igazolatlan nap után jövő januártól itt is lehetőség lesz a családi pótlék folyósításának szüneteltetésére - tudta meg a Magyar Nemzet.
A szűcs magasan jegyzett szakma, a szakmák nem létező rangsorának mindenképpen a legelejéhez tartozik. A szakmák között persze nincs hivatalos rangsor, természetesen mindenkinek a saját foglalkozása a legfontosabb, a legjobb és a legszebb. Ez a besorolásszerűség inkább a szakmákhoz nem értő, de azok képviselőivel rendszeresen kapcsolatba kerülő átlagemberek véleményét tükrözi.
Vajon miért viszik a szülők a sűrű, zöld taknyú, hurutos köhögős gyereküket az óvodába, miközben azt várják el a másiktól, hogy ő ne tegye? – tette fel a kérdést a minap egy anyuka.
Összesen 2,5 milliárd forint értékben hirdet pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) által fenntartott óvodák kapacitásbővítésére a nemzetgazdasági miniszter - közölte a minisztérium a kormany.hu portálon szerdán.
A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek ősztől, akiknek hároméves koruktól kötelezően óvodába kell járniuk - jelentette be Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen.
A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek ősztől, akiknek hároméves koruktól kötelezően óvodába kell járniuk - jelentette be Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen.
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől - írja a híradó.hu.
Városi segítséggel újult meg egy békéscsabai óvoda tetőszerkezete, de nem csak ez az újdonság az oviban. Udvari játékot is kaptak, valamint redőnyt szereltek valamennyi ablakra, így délután ha akarnak a lurkók, ha nem, biztosan fognak aludni – köszönhetően a redőnyök okozta sötétségnek.
A gyermekétkeztetésre és a szociális ellátásokra lényegesen több pénz jut a jövő évi költségvetésben, mint az idén, valamint július 1-jétől béremelés lehet a szociális szférában. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára beszélt az MTI-nek.
Molesztálta az egyik budakeszi óvodába járó kislányokat az intézmény egyik nevelője a Velvet csütörtöki információja szerint. A rendőrség csak annyit közölt az MTI-vel, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit.