"ÓVODA" címkével ellátott hírek
Összesen 2,5 milliárd forint értékben hirdet pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) által fenntartott óvodák kapacitásbővítésére a nemzetgazdasági miniszter - közölte a minisztérium a kormany.hu portálon szerdán.
A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek ősztől, akiknek hároméves koruktól kötelezően óvodába kell járniuk - jelentette be Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen.
A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek ősztől, akiknek hároméves koruktól kötelezően óvodába kell járniuk - jelentette be Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen.
Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől - írja a híradó.hu.
Városi segítséggel újult meg egy békéscsabai óvoda tetőszerkezete, de nem csak ez az újdonság az oviban. Udvari játékot is kaptak, valamint redőnyt szereltek valamennyi ablakra, így délután ha akarnak a lurkók, ha nem, biztosan fognak aludni – köszönhetően a redőnyök okozta sötétségnek.
A gyermekétkeztetésre és a szociális ellátásokra lényegesen több pénz jut a jövő évi költségvetésben, mint az idén, valamint július 1-jétől béremelés lehet a szociális szférában. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára beszélt az MTI-nek.
Molesztálta az egyik budakeszi óvodába járó kislányokat az intézmény egyik nevelője a Velvet csütörtöki információja szerint. A rendőrség csak annyit közölt az MTI-vel, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt őrizetbe vettek egy férfit.
Festettek, csiszoltak és felújítási munkálatokat végeztek a Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központjának önkéntesei a „Kőmívesoviban” a Törődés Napján, szombaton. A központ munkatársait idén a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium diákjai is segítették az óvoda rendbetételében. A pénzintézet idén ősszel országszerte 14 helyszínen rendezi meg a Törődés Napját.
Tizenhét településen csaknem nyolcszáz új óvodai férőhely kialakítása kezdődik meg itthoni forrásból, a 788 millió forintos fejlesztés jövő év augusztus végéig fejeződik be - közölte az emberierőforrás-miniszter pénteken Maglódon, ahol hamarosan megkezdődik egy új óvoda építése.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Oktatási, Közművelődési és Sport Osztálya minden évben megszervezi az adott nevelési évet indító értekezletét. A hagyományokat megtartva idén is meghívták az illetékeseket, és megtartották a 2013/2014-es év nevelési értekezletét.