"ÓVÓNŐ" címkével ellátott hírek
Senki nem akar kitelepülésen óvónői állást vállalni, pedig még lakást is adnának sok faluban. Van olyan település, ahol már szabadságra sem tud menni az óvónő, mert egyedül felügyel három falu gyermekeire. Pedig egyre többen végeznek a szakon, de inkább külföldre mennek.
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a Selyem úti Óvoda nevelőtestülete és Szülői Munkaközössége felterjesztésére Szabó Istvánné intézményvezető óvodapedagógus munkáját „Gyomaendrőd Közneveléséért” Kitüntető Oklevéllel ismerte el.
Nem kisebb hibát, hanem jogsértést követett el az az óvónő, aki Kaskantyú településen úgy reagált egy fegyelmezetlen gyermek agresszivitására, hogy összekötözte az óvodás kezeit - szögezte le az ombudsman.
Ibrányi Éva 1979-től dolgozik óvodapedagógusként, ebből több mint 18 éve Füzesgyarmaton, a Lurkófalva óvodában.
A jövő hét elején, hétfőn és kedden 123 óvodást oltanak be a debreceni Mesekert Óvoda három telephelyének 205 óvodása közül - tájékoztatta az intézmény vezetője pénteken az MTI-t.
„Tőled egy rohadt mesét sem lehet elolvasni” – ilyen és ehhez hasonló durva kifejezésekkel illette a rábízott gyermekeket a veszprémi Ringató Óvoda egyik óvónője, akit a Veszprémi Törvényszék még decemberben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt kiskorú veszélyeztetése miatt. M-né S. Ilona máig ugyanabban az intézményben óvónő. Főnöke és az óvoda fenntartójának képviselője is úgy reagált megkeresésünkre, hogy nincs hivatalos tudomásuk az ítéletről, s amíg az írásban nincs a birtokukban, nyilatkozni sem kívánnak.
Nagy eséllyel a hármas számú gyermekem a legfiatalabb iskolás ma Magyarországon. Na jó, lehet, hogy vannak még hasonlóan megveszekedett szülők, akik nem várják ki, hogy csemetéjük elérje az iskolaköteles kort, de sok(kal) fiatalabb biztosan nincs nála.
Állítólag a legszebb káromkodásokat otthonról hozzuk. De ez sem igaz, mert míg a számunkra a nagyon kedves káanyád bármikor kicsúszhat a konyhai szerencsétlenkedés közben a szánkon, addig a buzi és a szinonimája, a köcsög eddig még sosem hangzott el tőlünk. Miközben a közel hatéves gyermekünk olykor ezekkel a szavakkal villogtatja széles szókincstárát.
A külvilág akkor fogadja el végleg egy gyermek megszületését, ha hangosan felsír. Ezért a jelért a szülés körül bábáskodók mindent elkövetnek, addig nem hagynak békét az újszülöttnek, amíg nem tudatja hanggal is a világra jöttét. Ugyanis ez az életjel az első bizonyossága annak, hogy a gyermek alapvető életfunkciói rendben vannak, ez a legelső bizonyossága annak, hogy a gyermek felkészült földi útjára.
A Sárrét szülötte, minden ehhez a vidékhez köti. Itt látta meg a napvilágot, itt eszmélt rá a életre, itt járta ki az iskoláit, innen ment el a főiskolára tanulni és ide jött vissza dolgozni, amikor kézhez kapta diplomáját Szarvason az óvónőképzőben. Pontosan harminchat éve dolgozik választott hivatásában, mint óvodapedagógus.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó