"PALACKPOSTA" címkével ellátott hírek
Az 1977 szeptemberében, 40 évvel ezelőtt felbocsátott Voyager-1 űrszonda 2025-től palackposta lesz, és ha nem ütközik semmivel, akkor hosszú ideig sértetlen maradhat - mondta Farkas Bertalan űrhajós az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
Az utolsó pillanatban leállították a világ eddig talált legrégebbi palackpostájának internetes árverését.
Palackpostában utaztatja a világtengereken férje hamvait egy floridai özvegyasszony teljesítve az elhunyt végrendeletét.
A levelet rejtő palackot a Neretva folyó adriai torkolatánál a hulladékot eltakarító szörfösök vették észre. Horvátországban sodródott partra egy kanadai férfi 28 évvel ezelőtt palackpostával vízre bocsátott levele, amelyet egy Mary nevű nőnek küldött, hogy beváltsa ígéretét.
Huszonhárom évvel "feladása" után került elő egy valószínűleg német nyaralótól származó palackposta Görögországban.
Csaknem százéves palackposta bukkant elő Skóciában: ez a legrégebben a tengerben hányódó üzenet. Az 1914-ből származó, 98 éves üveget egy halász húzta ki áprilisban Skócia északi részén a Shetland-szigetnél. A Guinness Rekordok könyvének bizottsága csütörtökön erősítette meg a rekordot.
Az elmúlt másfél évtizedben a kanadai Prince Edward-sziget egyik lakója több mint 4800 palackpostát indított útnak az Atlanti-óceánon. Több mint háromezerre válasz is érkezett a világ különböző pontjairól.