"PÁLINKÁS JÓZSEF" címkével ellátott hírek
Felmentették Pálinkás Józsefet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal éléről június 30-i hatállyal - olvasható a szerdai Magyar Közlönyben.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásával összefüggő feladatok ellátására kormánybiztossá nevezi ki Orbán Viktor miniszterelnök Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökét június 12-étől az év végéig - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, szerdai számában.
A tudomány nem lehet öncélú, a laboratóriumi eredményeket a gyakorlatban, a gazdaságban a társadalom javára kell hasznosítani - mondta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke kedden Budapesten egy szakmai fórum megnyitóján
A tudományos kiválóság és az oktatási eredményesség az a két szempont, amelynek érvényesülnie kell a felsőoktatásban - mondta Debrecenben az MTA elnöke.
Pálinkás József az MTA elnökeként a fiatalok tudomány felé csábítását és versenyképes béreket szeretne elérni a kutatóknak, a finanszírozási rendszerbe pedig több tőkét szeretne vonzani. Az Orbán-kormány egykori oktatási minisztere szerint nem lesznek jobboldali vagy baloldali kutatások, a tudomány érdekében minden kormánnyal meg kell tudnia állapodni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft