"PÁLYAVÁLASZTÁS" címkével ellátott hírek
Közel száz kiállító 105 szakma bemutatásával segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a SzakMÁzz Budapest! elnevezésű kiállításon - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedden a kétnapos rendezvény megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
Idén már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága is bekapcsolódott a szervezésbe, így a 18. alkalommal megszervezett Pályaválasztási Napokon az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a mezőgazdaság. A program, amely a megfelelő szakma vagy hivatás megtalálására készíti fel a fiatalokat, voltaképpen már a kiállítás és vásár előtt egy hónappal megkezdődik az üzemlátogatásokkal, ahol valódi munkakörnyezettel ismerkedhettek az érdeklődők – mintegy kétezren a megyéből. A Találd ki magad! elnevezésű rendezvény első két napján az IH Rendezvényközpontban közel 60 kiállító várja a pályaválasztás előtt álló diákokat – középiskolák, képzőintézmények, munkáltatók. A szombati családi napon már a szülőket is bevonják az információgyűjtésbe, hogy minél megfontoltabb döntés születhessen arról: mi legyen a gyerek? A három napos programra idén is 4-5 ezer érdeklődőt vár a Kormányhivatal.
Ma nyílik meg az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás Budapesten, a szombatig tartó rendezvényen csaknem kétszáz kiállító várja a látogatókat a Hungexpón.
Immár 20. alkalommal hívták életre a Pályaválasztási Vásárt Békéscsabán. A monstre rendezvényen idén 35 középfokú oktatási, hét felsőoktatási, nyolc felnőttképzési intézmény és több mint félszáz munkáltató található meg. A csütörtökön elstartolt kétnapos eseménynek a CsabaPark ad otthont, ahol Qka Mc-vel és Barkász Sándorral is összefutottunk.
A magyar gazdaság fejlődésének legnagyobb lehetősége a megfelelő számú és minőségű munkaerő megléte, hiánya azonban gátolhatja a fejlődést a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára szerint.
Nyílt napokra hívják a rendőrkapitányságok a középiskolás diákokat Békés megyében. A tájékoztatók alkalmával a rendészeti képzésekre, a rendőri hivatásra vonatkozó kérdéseikre kaphatnak választ az érdeklődők.
Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen idén itt rendezi a Pályaválasztási Vásár elnevezésű programot a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A kétnapos esemény célja, hogy segítse a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a pályakorrekcióra kényszerülő felnőttek megalapozott pályadöntését. Békéscsabára számtalan fiatal érkezett és érkezik a két nap során, hogy hasznos információkat kapjon a vásáron, amelyekkel könnyebben jut majd döntésre jövőjét illetően.
Pályaválasztási kiállításokat szerveznek a kormányhivatalok munkaügyi központjai októberben és novemberben országszerte, segítve a fiatalok elhelyezkedési döntését.
Idén április 24-én lesz a lányok napja. Az esemény célja, hogy olyan férfias szakterületeken, mint amilyen például az IT, az elektronika vagy műszaki területek, saját élményeket szerezhessenek a pályaválasztáshoz közeledő fiatalok, és ne a sztereotípiákra, a rossz társadalmi beidegződésekre hallgassanak.
Nagyon nagy információhiánnyal küzdenek a pályaválasztás előtt álló gyerekek – mondta Szokolai Árpád pszichológus, aki szerint annyira sok a lehetőség, hogy azok között tulajdonképpen el lehet veszni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft