"PÁLYÁZATOK" címkével ellátott hírek
Az Európai Bizottság arra számít, hogy az év végégig megegyezik a magyar kormánnyal az uniós támogatások ügyében, ugyanis Budapestnek sürgősen szüksége van a pénzre - tudta meg a G7.
Július 31-én két pályázatot nyújtott be Újkígyós Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.
Dévaványa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete döntött arról, hogy konzorciumi megállapodást kíván kötni Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületével.
A minap Siklósi Istvánnal, Mezőberény polgármesterével beszélgettem, aki szerint a települések döntő többségét alapvetően a pályázatok tartják lázban… Azonban a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) eredeti menetrendjéhez képest jelentős késés van. (Tegeződtünk, mert a több éves ismeretségünk ezt kívánta meg.)
Csütörtök délután, az Epreskert utcai óvoda udvarán átadásra került a város első ovi-foci pályája, melyet a gyermekek azonnal birtokba is vettek. A pályát Sarkad Város Önkormányzata egy sikeres pályázatnak köszönhetően valósította meg, és további hasonló létesítmények építését tervezik, mondta a pályaátadás kapcsán dr. Mokán István polgármester.
Az utóbbi időszakban több pályázati kiírás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, amelyre önkormányzatunk is adhat be pályázatot. Kettő ezek közül már beadásra került. Mindkettő megvalósítására a pályázati összeg elnyerése esetén önerő biztosítása nélkül kerülhetne sor.
Orosháza – a Megyejárás elnevezésű rovat következő állomása – Békés megye harmadik legnépesebb és egy egyben legiparosodottabb városa. A polgármester megfogalmazása szerint minden egyes fejlesztési terv fontos, hiszen nincs olyan terület, ágazat, melyet ne lehetne folytonosan jobbá és jobbá tenni. A település 2016-ban és 2017-ben összesen megközelítőleg 6,5 milliárd forint értékű TOP-os forrásra számíthat, ami hozzávetőlegesen 1,5 milliárd forinttal haladja meg a város költségvetésének éves keretét.
Huszonegy munkatárssal több, mint kétszáz projektötleten dolgozott ezen a héten a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. azért, hogy a TOP pályázatok beadási határidőire kiérlelt, kidolgozott pályázatokat nyújthassanak be a települések.
Immár ötödik alkalommal rendezték meg Füzesgyarmaton a gazda-és vállalkozónapot. Az esemény kiemelt célja volt, hogy a legfrissebb hazai és európai uniós pályázati lehetőségekkel kapcsolatos információkat hatékonyan, megfelelő környezetben adják át a helybéli gazdák, vállalkozók és a civil szervezetek munkatársai számára.
A Békés megyei önkormányzat elnökét összegző interjúra invitáltuk a többi között azért, hogy megtudjuk miért is lehet az előző esztendőt leginkább az előkészítés, illetve a növekedés évének tekinteni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft