"PÁNDY KÁLMÁN KÓRHÁZ" címkével ellátott hírek
Kórházban lenni nem jó. Gyerekként kórházban lenni nagyon nem jó. És gyerekként kórházban lenni karácsony idején... nos… ezt nehéz lehet alulmúlni. Ma reggel azonban sikerült mosolyt csalni Gyulán a kis betegek arcára.
Békés Megyei Központi Kórház néven egyesül a Gyulán működő Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház és a békéscsabai Réthy Pál Kórház április 1-jén - jelentette be Mészáros János egészségügyi ellátásért felelős helyettes államtitkár pénteken Gyulán.
Hivatalosan is átadták a több mint hatmilliárd forintból kialakított új sebészeti tömböt szerdán Gyulán, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban.
Hagyományos eszköz, melyet környezetünk tisztántartása érdekében használunk. Nem túl sok emberi energiával, egyszerűen mozdulatokkal működik, segítségével a le nem ragasztott vagy oda nem fagyott illetve nem túlságosan nehéz (inkább könnyű, porszerű) anyagokat a különböző minőségű felületeken egy kupacba lehet összegyűjteni, illetve ezeket az anyagokat egy adott felületről könnyedén el lehet tüntetni. Az ilyen módon összegyűjtött anyagokat ennek a tárgynak a segítségével aztán lapátra lehet tenni, és egy gyűjtőedénybe rakni (a seprű szó jelentésének meghatározása saját fejből).
Bokrétaavatóra hívták a sajtó képviselői mellett mindazokat, akik valamilyen formában kötődnek a Pándy Kálmán kórház jelenleg futó, és történetének legnagyobb fejlesztéséhez. Szerkezetkész az új sebészeti tömb, és a tervek szerint jövő tavasztól már gyógyító munka folyhat az épületben.
Valós egykapus beléptetéses rendszerben fogadják néhány nap múlva a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban a betegeket. A felújított és kibővített sürgősségi osztálynak, és az ott megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően az ellátás elősegíti a hatékony minőségi, hozzáférhető, egyenlő esélyű elérést.
Idén is megrendezték a cukorbeteg gyerekek karácsonyi ünnepségét a Pándy Kálmán Kórház Árvay-termében. A kicsiket és szüleiket Seresné Szabó Ágnes dietetikus köszöntötte, majd a baptista gyülekezet önkéntesei örvendeztette meg a megjelenteket egy bábelőadással - olvasható a gyulaihirlap.hu-n.
Néhány napja jelent meg különböző sajtóorgánumokban, hogy hamarosan megjelenik egy 48 milliárd forint keretösszegű pályázat, amelynek révén több kórház összeolvadhat a jövőben. Mindezt Kovács József, a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgatója nyilatkozta, hozzátéve, hogy amint a kiírás - várhatóan egy hónapon belül - megjelenik, a gyulai kórház a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézettel közösen nyújt be a két intézmény összeolvadásáról szóló pályázatot.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó