"PÁRBAJTŐR" címkével ellátott hírek
Ezüstérmet nyert csütörtökön a párbajtőröző Nagy Dávid a korosztályos Európa-bajnokságon, Szocsiban.
Imre Géza, a riói olimpián egyéniben ezüst-, csapatban pedig bronzérmes párbajtőrvívó hazaérkezése után úgy nyilatkozott, valószínűleg nem hagyja abba a versenyzést.
Ezüstérmet nyert Imre Géza párbajtőrben a riói olimpián.
A békéscsabai vívók eredményei szerényen bújnak meg a röplabdás lányok és a focista fiúk kisebb-nagyobb (nagyobb-kisebb) sikereinek árnyékában. Pedig az Alföld Vívó Akadémia versenyzői is rendre dicsőséget hoznak városunknak.
Huszonöt általános iskolás gyerek döntött úgy, hogy ettől a tanévtől kezdve vívásra, pontosabban: párbajtőrözésre adja a fejét a békéscsabai Alföld Vívó Akadémián. Közülük húszan vasárnap túlestek első megmérettetésükön is.
Rövid lefolyású, súlyos betegségben elhunyt Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó. 72 éves volt.
Felszabadultan, könnyedén, különösebb teher nélkül vívott Imre Géza a moszkvai világbajnokságon - ennek tulajdonítja, hogy megszerezte első egyéni vb-érmét, ami mindjárt arany lett.
A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia kadet korosztályú párbajtőrözői bronzérmesek lettek a Gerevich Aladár Sportcsarnokban megrendezett hétfői csapatbajnokságon. A Csiaki Dorottya, Kazár Dóra, Petri Renáta alkotta triót az esélyesebb Vasas gárdája ütötte el a még fényesebb éremszerzés lehetőségétől, de az angyalföldiek második csapata már nem fogott ki Galli Zsolt tanítványain.
Szász Emese a harmadik helyen végzett a női párbajtőrözők olaszországi világkupaversenyén, Legnanóban.
Szász Emeséhez hasonlóan Rédli András is túljutott az első két fordulón a kazanyi vívó-világbajnokságon. A férfi párbajtőrözők 64-es táblájára ugyancsak feljutott további három magyar, Boczkó Gábor, Somfai Péter és Szényi Péter ugyanakkor az első körben kikapott.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó