"PÁRIZS" címkével ellátott hírek
A nagymacska egy belvárosi cirkuszból szökött meg péntek délután.
Dévai Boglárka ezüstérmes lett ugrásban a tornászok párizsi világkupa-versenyén, vasárnap.
Több katonát is elütött egy ismeretlen támadó szerda reggel Párizs elővárosában, Levallois-Perretben. Hatan megsérültek, a város polgármestere "szégyenletes támadásnak" nevezte a merényletet.
Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Elysée sugárúton hétfő délután, nem sérült meg senki - közölte a helyi prefektúra.
Kalapáccsal támadt egy férfi kedd délután a párizsi Notre Dame előtti téren egy rendőrre, akinek az egyik kollegája lelőtte a támadót - közölte a párizsi prefektúra.
Megkezdték a francia hatóságok kedden több kisebb illegális migránstábor felszámolását Párizs északi részén, ezekben mintegy ezer ember élt.
A földre tepert és le akart fegyverezni egy férfi egy katonanőt a Párizs melletti Orly repülőtéren, ezért a biztonsági erők lelőtték. Később azt közölték róla: a hatóságok által számon tartott férfi fegyveres rablásért, köztörvényes bűncselekményekért már ült börtönben. A támadó szombat reggel egy közúti ellenőrzés során meglőtt egy rendőrt is.
Szimbolikus nemzetközi konferencia kezdődött vasárnap Párizsban az izraeli-palesztin konfliktus megoldása érdekében. A találkozó célja, hogy a nemzetközi közösség megerősítse, elkötelezett a kétállami megoldásban, azaz Izrael mellett egy független palesztin állam létrehozásában.
Párizsban, Madridban, Athénban és Mexikóvárosban is hamarosan tilos lesz dízelautóval közlekedni - írja a hvg.hu.
Megnyílt a francia főváros első átmeneti humanitárius menekülttábora csütörtökön, ahol egyszerre mintegy 400 migránst tudnak néhány napra ellátni, és az illetékes szervek és a befogadóközpontok felé irányítani.