"PARKINSON-KÓR" címkével ellátott hírek
Dékány Gyula több mint 10 éve kutatja az anyatejben lévő cukrokat, azt, hogy hogyan lehetne őket mesterségesen előállítani. Ezek azért fontosak, mert segítik a csecsemők védekezését a betegségekkel szemben, idősek esetében pedig lassítanák a szellemi képességek romlását. A világ számos országában dolgozó professzor azt szeretné, ha magyar cégek és kutatóintézetek is bekapcsolódnának a termelésbe és a kutatásba.
Neil Diamond Grammy-díjas amerikai popénekesnél Parkinson-kórt állapítottak meg, ezért nem indul több turnéra - olvasható a zenész honlapján.
A 2-es típusú diabéteszre adott gyógyszerrel állították meg a Parkinson-kór előrehaladását brit kutatók egy kísérletben - írja a BBC hírportálja.
Cáfolta Bill Clinton volt amerikai elnök, hogy Parkinson-kórral küzdene.
A beszélő hangja alapján a Parkinson-kór felismerésére alkalmas algoritmust fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem kutatói egy nemzetközi beszédtechnológiai versenyre - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
A Parkinson-kórral élő betegekért szerveznek közösségi sétát a lezárt Lánchídon április 11-én, a Parkinson-betegek világnapján.
A hétfőn elhunyt Oscar-díjas hollywoodi színész özvegye, Susan Schneider csütörtökön jelentette be, hogy néhai férje a degeneratív idegrendszeri betegség korai stádiumától és súlyos depressziótól szenvedett az öngyilkossága idején.
A vizsgálat azonosította azokat a génvariánsokat, amelyek növelik a Parkinson-kór kialakulásának esélyét.
Pénteken volt a parkinsonos betegek világnapja; Magyarországon ma 20-30 ezerre becsülik a betegek számát.
Mély agyi stimulációs műtétet hajtottak végre egy Parkinson-kórban szenvedő, járásképtelen nőn az Országos Idegtudományi Intézetben. A beavatkozás előtt nem tudott lábra állni, és már a gyógyszerek sem segítettek rajta. Orvosa a műtét során elmondta: a cél, hogy a műtét alatti stimulációval kiderüljön, hogy milyen hatást lehet majd elérni a végleges elektródákkal.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft