"PARKOLÓ" címkével ellátott hírek
A sarkadi Iskola utca Gyulai úthoz csatlakozó szakasza igen nagy forgalmat bonyolít le, tekintettel arra, hogy a lakossági közlekedési igényeken kívül szolgálja a Sarkadi Általános Iskola Gyulai úti tagintézményének, valamint az utca elején található gyógyszertár, orvosi rendelő és vendéglátó egység megközelítését is. Az Iskola utca fokozott forgalmi igénybevételéhez azonban egy esztendővel ezelőtt még nagyon rossz parkolási adottságok társultak. A személygépkocsik csak egy szilárd burkolatot és csapadékvíz-elvezetést nélkülöző, kátyús, sáros parkolóban tudtak megállni, ami az átmenő forgalmú út mellett nemcsak esztétikailag volt kifogásolható, hanem komoly sárfelhordással járt az úttest vonatkozásában is.
Rendőrök leptek el egy fóti bevásárlóközpontot múlt szerdán. Egy anyát kerestek, aki kisebb gyermekével vásárolt, míg a nagyobb a kocsiban aludt.
Újabb hatszáz férőhellyel bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnél található parkoló, idén ezer új parkolót épít az üzemeltető Budapest Airport.
„Ha épít, ha felújít: Mesterház!” – szól a 18 esztendős békéscsabai építőanyag kereskedés szlogenje; nos, eme derűlátó mottó most némileg visszahatott: a Mesterház épített, (fel)újított… Ugyanis a napokban elkészült a Berényi úti üzletház kizárólag önerőből finanszírozott, szilárd burkolatú parkolója. (x)
Folytatódik a város parkoló építési programja. Az új parkoló helyek kialakításával nem csak a közlekedés biztonságának növelése, hanem a városkép javítása is cél.
Nyolcvan-kilencven üzemképtelen autó elszállítására adott le eddig megrendelést a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), november végéig szállítják el őket a telephelyükre. A cél az, hogy több parkolóhely legyen a városban - mondta a FÖRI szolgálati igazgatóhelyettese szerdán az MTI-nek.
A már meglévő parkoló átépítésével új, díjmentes P+R és B+R parkolót, valamint több kerékpáros átkelőhelyet létesítenek a III. kerületben, a kaszásdűlői HÉV-állomáson - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.
Öt vasútvonal mellett 1801 P+R parkoló épül. Az 1,8 milliárd forintos beruházást a Strabag nyerte.
Hatszázezer ingázóból körülbelül négyszázezren használják az autójukat a fővárosi agglomerációban. Az új P+R parkolók építésével ezt a számot szeretnék csökkenteni.
Az országban kialakult hóhelyzet miatt a szerbiai határrendőrség továbbra sem engedi belépni a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket Röszkénél.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft