"PEDAGÓGUS" címkével ellátott hírek
Drasztikusan romolhatnak a tanulási és magatartási zavarral küzdő gyerekek esélyei, jogszerűvé tennék a képesítés nélküli tanárok foglalkoztatását, és a pedagógusokat arra kényszerítenék, hogy gyógypedagógusi munkát is végezzenek. Fű alatt újabb jogszabály készül.
Mintegy 13 ezer pedagógus töltötte fel a portfólióját a jövő évre vonatkozó pedagógusminősítési eljárás keretében - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.
Hiányoznak a feltételei a mindjárt induló új szakképzési rendszernek, amiből amúgy is nagy baj lehet. A pedagógusok differenciált béremelése alkotmányosan aggályos lehet, a 30 perces tanórákat nem lehet csak úgy bevezetni, 1 év alatt meg biztos nem. Pedagógus-szakszervezetek értékelték az évet, nem túl rózsás a kép.
Több száz pedagógus tüntetett hétfőn Bukarestben a román kormány épülete előtt, méltányosabb bérezést követelve a közszférában.
Az Index örökítette meg a volt köztársasági elnököt, aki egy XII. kerületi iskolánál csatlakozott a tanárok akciójához.
Nem szeretnél többet? – kérdeztem a nemrégiben egy tanító ismerősömtől, miközben sorban álltunk egy békéscsabai ABC pénztárjánál. Majd a hirtelen rám törő ostobaságom miatt el is süllyedtem.
A Jobbik támogatja a pedagógusok által megfogalmazott követeléseket - jelentette ki Dúró Dóra szombaton sajtótájékoztatón Budapesten, azt követően, hogy a párt frakcióvezető-helyetteseként és a kulturális bizottság elnökeként részt vett a pedagógusok demonstrációján.
Már több mint ezer iskola vezetőivel, tanáraival egyeztetett az oktatásirányítás a köznevelési fórumokon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Február 13-án a Kossuth téri demonstráción a nyelviskolák is részt fognak venni, a kormány oktatáspolitikája ugyanis rájuk is hatással volt – jelentette be a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szerdán.
Országos tüntetést szervez a pedagógusok sztrájkbizottsága február 13-ára a fővárosba, a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve - jelentette be Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatón.