"PEDAGÓGUSNAP" címkével ellátott hírek
A Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma pedagógusnapi ünnepséget rendezett péntek délben az intézmény Wenckheim termében – hiszen június első vasárnapja: pedagógusnap.
Ma van a pedagógusnap: hagyományosan ekkor köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat.
Ma van a pedagógusnap: hagyományosan ekkor köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. A köznevelésben mintegy 145 ezer tanító, tanár, óvodapedagógus, a felsőoktatásban csaknem 20 ezer oktató dolgozik.
„A tanári pálya minden más pályánál tágasabb, távlatosabb, határtalanabb, s mint a Nílus termékeny vize, túlárad saját partjain. A jó tanár nemcsak pedagógus, hanem kertész, filozófus, esztétikus, lélekbúvár, művész és mesterember egy személyben, s nemcsak tudását közvetíti – bár ez sem kevés – hanem példát ad, jellemet formál, ültet, gyomlál, olt és szemez, mint a kertész, életet visz a könyvekbe, a könyveken keresztül a tanításba, állandó és eleven hidat épít az eszmény és a mindennap, az elvontság és a tapasztalás közé.” (Gyergyai Albert)
A Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiuma 2016. május 27-én, pénteken 13 órai kezdettel tartotta a tanév pedagógusnapi ünnepségét. Az ünnepi hangulat megteremtéséről a Színitanház szavalattal és egy megzenésített verssel gondoskodott.
Vasárnap lesz a pedagógusnap: hagyományosan ekkor köszöntik a közoktatásban és a felsőoktatásban dolgozókat.
A Dobozi Általános Iskolában, amely a Békéscsabai Tankerület illetékességi területéhez tartozik 2015. június 5-én rendezték meg a Pedagógusnapi ünnepséget.
Pénteken rendezték meg a Békéscsabai Tankerület illetékességi területéhez tartozó Dobozi Általános Iskolában a Pedagógusnapi ünnepséget. Az ünnepséghez kapcsolódóan a Békéscsabai tankerület is tolmácsolta köszöntő szavait.
Pénteken rendezték meg a Békéscsabai Tankerület illetékességi területéhez tartozó Dobozi Általános Iskolában a Pedagógusnapi ünnepséget.
"Színvonalas felsőoktatás nincsen színvonalas köznevelés nélkül, a színvonalas köznevelés pedig a jó óvodánál kezdődik” – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Pedagógusnap alkalmából tartott ünnepi beszédében Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft