"PEKING" címkével ellátott hírek
A következő idényben a Pekingi Sportegyetem csapata is indul a SEHA Ligában, a legjobb közép- és kelet-európai férfi kézilabdaklubok bajnokságában.
Hosszú Katinka négy arany- és két bronzérmet gyűjtött a szombati zárónapon az úszók rövidpályás világkupájának negyedik, pekingi állomásán.
Csaknem 200 repülőjárat indulását kellett elhalasztani a második napja tartó felhőszakadás miatt Pekingben, a vonatközlekedésben fennakadások vannak, a közúton közlekedők ugyancsak megszenvedik a hirtelen jött sok csapadékot.
Friss tanulmányok szerint Peking évről évre jobban belesüllyed a talajba. A fejlett radarkészülékkel végzett vizsgálatból az derült ki, hogy a kínai főváros évente 10,6 centimétert süllyed a földcsuszamlások miatt, ami a tanulmány szerint komoly geológiai fenyegetést jelent - olvasható a faktor.hu internetes honlapon.
A súlylökő Márton Anita a második helyen végzett a pekingi nemzetközi atlétikai viadalon.
Peking "határozott tiltakozását" és "nagyfokú elégedetlenségét" fejezi ki, amiért az Egyesült Államok haditengerészete járőrtevékenységét kiterjesztve megközelítette "a kínai Nansa-szigetek Csubi zátonyát a Dél-kínai-tengeren" - hangoztatta a külügyminisztérium szóvivője keddi közleményében.
Több mint 53 ezer pekingi házaspár kérvényezte, hogy második gyereket vállalhasson, miután tavaly februárban a fővárosban is lazítottak a korábbi születésszabályozási elveken - számolt be a kínai állami média szombaton.
A kínai fővárosban rendezett felnőtt világbajnokságon súlylökésben Márton Anita, a Békéscsabai Atlétikai Club idei fedett pályás Európa-bajnoka 18,85 méteres dobással jutott a döntőbe, hogy aztán új országos csúccsal, 19,48 méterrel legyen a világ negyedik legjobbja. Szerdán és csütörtökön immár az egyesület másik klasszisáért, Baji Balázs gátfutóért szoríthatunk a Pekingben rendezett világeseményen.
Rekordmagas a születéskor várható élettartam a kínai fővárosban, állandó lakosai átlagosan 82 évig élnek, a 60 év felettiek száma Pekingben pedig már 3 millió felett van - számolt be a városi egészségfelügyelet adatai nyomán a China Daily című lap szerdán.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft