"PIAC" címkével ellátott hírek
Erősödött a forint csütörtökön a kora esti órákban a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.
Tovább élénkült a használtautó-piac az idei év harmadik negyedévében is, a használtautó-index 125,8 százalékra nőtt, ami közel 4 százalékponttal haladja meg az előző negyedévit - közölte a Használtautó.hu szakportál az MTI-vel szerdán.
Vadonatúj, szenzációs alma került piacra Angliában: egy látványos, sárga- narancssárga héjú és rózsaszín húsú alma.
Csütörtök az élvezetek napja. Ekkor nincsen kötelezettsége, ekkor az egész nap az élvezeteké. Szeret túrázni, szeret sétálni és nézelődni a természetben. Jól érzi magát a vadonban és jól érzi magát saját almáskertjében is. Nagy szerencséje van! Azzal foglalkozhat, azzal tud pénzt keresni, amit a legjobban szeret, amihez a legjobban ért.
Folytatódott a vagyon gyarapodása a befektetési alapok piacán augusztusban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) szerdán az MTI-vel.
A termelők azt mondják, a mezőgazdaság szempontjából megfelelő volt az időjárás idén, a kora tavaszi kedvező időjárás következtében például az elmúlt tíz év legnagyobb almatermése várható Magyarországon – mindezt az Alma Terméktanács elnöke közölte korábban. Ugyanakkor a piaci árakat elnézve nem tapasztal a vásárló jelentős csökkenést a korábbi évhez képest. Szétnéztünk a piacon, mi mennyibe kerül manapság.
Már Magyarországon is népszerű a nyugatról indult újfajta zöldségbeszerzési módszer. Ennek lényege, hogy a minőségi, vegyszermentes terményeket előnybe részesítő fogyasztók közösségeket alakítanak, és közvetlenül a gazdáktól szerzik be a zöldséget, gyümölcsöt. Ez a vevőnek és a termelőknek is előnyös.
A magyarországi használtautó-piac 11,2 százalékkal nőtt az idén az első fél évben, mintegy 240 ezer gépkocsi cserélt gazdát a Datahouse adatai szerint, és minden jel szerint az aktivitás nem csökken, az év végéig akár 475 ezer jármű válthat tulajdonost.
A Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány ingyenes oktatásain olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő gazdák, őstermelők, az életüket a földel összekötő emberek, amelyek segíthetik őket abban, hogy munkájuk a lehető legjobban hasznosuljon.
Életerőtől kicsattanó terményektől rogyadoznak a zöldséges standok, az árak mégis a plafonon. A demagóg énünk (amelyik mindig az igazságérzetünkből fakad) azt kérdi: miért? Az analizátor azonban egy lépéssel tovább halad, és a békéscsabai piacon hegyezi a fülét. Különböző emberek – különböző nézőpontok, de a végeredménynél mindig a fogyasztó fagy le.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft