"PIAC" címkével ellátott hírek
Magyarország európai uniós csatlakozása óta a szolgáltatások szabad áramlásának alapelve alapján megjelentek a magyar piacon a biztosítói fióktelepek és a határon átnyúló szereplők, a biztosítási penetráció azonban továbbra is alacsony az európai átlaghoz képest.
Az üzleti élet és a munkaerőpiac várható változásaira készülve indít közös mesterképzést a Közép-Európai Egyetem (CEU) és az IBM Magyarország: az Európában szinte egyedülálló big data szakra közgazdászokat, szociológusokat várnak és olyan diplomásokat, akik az adathasznosítás legújabb módszereivel szeretnének megismerkedni - közölte az IBM az MTI-vel.
A Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány ingyenes oktatásain olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő gazdák, őstermelők, az életüket a földel összekötő emberek, amelyek segíthetik őket abban, hogy munkájuk a lehető legjobban hasznosuljon.
Lezárult a Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány képzéssorozata. A Békéscsabán és Kecskeméten megtartott rendezvények célja az volt, hogy tanyasi gazdáknak olyan ismereteket adjanak át, amelyekkel sikeresebbek lehetnek a piacon, termékeiket könnyebben és esetlegesen jobb áron tudják értékesíteni.
A vártnál kedvezőbben alakultak a munkaerő-piaci folyamatok az idei első negyedévben az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a közmunkaprogram is jelentős szerepet játszott a javulásban. Az NGM a kormány foglalkoztatási programjainak sikereként értékelte az adatokat.
Attól tartanak, hogy az ukrajnai válság miatt a Nyugat még keményebb szankciókat érvényesít Oroszország ellen - írta a szombati Financial Times.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 119,54 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel, 18 109,58 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.
Az eurót este hét órakor 305,70 forinton jegyezték a délutáni 305,77 forint és a délelőtti 306,71 forint után.
A külföldön eladott magyar bor többsége az Európai Unióban talál vevőre, Németország után nagyjából egyenlő piaci részesedéssel Nagy-Britannia, Csehország és Szlovákia következik.
A magyaroknak a teljesítmény a legfontosabb szempont laptop vásárláskor, ezt a maximálisan adható 10 pontból 9,2 pontra értékelték a fogyasztók - derül ki a Bell Research által készített felmérésből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft