"PINGPONG" címkével ellátott hírek
De nagyon. Mondhatni Nagyon Jámbor Zoltán. A mezőberényi, de komádi származású növényvédő szakmérnök 1987 óta tagja Békés Megyei Asztalitenisz Szövetségnek. A három évtized alatt többek között volt elnök, főtitkár… tavaly ősz óta pedig (újra) alelnök. Vele beszélgettem a minap; mint tudjuk, a rákkenrólban és a sportban nincs magázódás.
2015. augusztus 5-e kora délutánján épp egy laza 10 perces, regeneráló szunyókába szerettem volna belekezdeni, amikor az a drága (vad)feleségem, a Julcsi azt olvasta a fészen, hogy nemsokára megérkeznek Janikáék az USA-ból… És nem sokkal később csakugyan befutott a viharsarki pályaudvarra a speciális olimpia Los Angeles-i nyári világjátékain sikeresen szereplő csabai asztaliteniszezők szerelvénye. A Gulykás János-Vizsnyai Dávid tandemet hihetetlenül nagy ovációval várták a peronon a barátok, kollégák, tisztelők. Sokan pedig azt hitték, az állomás átadóünnepségébe csöppentek. (Ez is 1 évközi visszapillantó tükör.)
Csudás kis élmények gyűltek össze a minap egy békéscsabai kis-nagy helyen, mégpedig a Meseház zöld hasú udvarán. Visszafele: Kiss, vagy inkább Nagy Erzsike és az eszkimó reggaet muzsikáló csapata (egyébként Egy Kis Erzsi Zene) zárta be a kapukat; előtte egy másik tsajszi, (dr.) Soós Emőke a Rokodállal (a Békéscsabai Napsugár Bábszínház zenekara) bontott rockvitorlát; illetve az egész muri folyamán Gulykás János és Vizsnyai Dávid pingpongosok olimpiai utazását lehetett némi apróval dotálni.
Otthon játszott, de kikapott mind a BVSC, mind pedig a Nyírbátor csapata az asztaliteniszezők férfi Extraligájának szombat déli mérkőzésein.
Néhány napja kezdődött meg Antwerpenben az Európa Játékok. A tornán van helybéli érdekeltség is, mégpedig a Special Olympics Hungary két békéscsabai asztaliteniszezője: Vizsnyai Dávid és Gulykás János. A csabai páros a keddi döntőben kemény küzdelemben gyűrte le az orosz ellenfelüket, ezzel megszerezték az Európa-bajnoki címet.
Szeptemberben, mind Gödöllőről, mind Tamásiból mondhatni, egy kisebb zsáknyi éremmel érkeztek haza a békéscsabai Vandháti DSE asztaliteniszezői. A pinyósok különösen az utóbbi tornán domborítottak: az ép és fogyatékkal élő versenyzőből álló párok bajnokságát a Gulykás János-Vizsnyai Dávid duó nyerte. Így ők képviselhetik hazánkat a jövő évi antwerpeni Speciális Olimpia Európa Játékokon, amelyen 52 nemzet vesz részt.