"PIRAMIS" címkével ellátott hírek
Meghalt Som Lajos, a Piramis együttes egykori vezetője. A basszusgitáros, dalszerző, aki évtizedek óta betegeskedett, 70 éves korában hétfőn hunyt el.
Bizony már frázis, hogy a szabadkígyósi kastély egy csuda. De akkor mi, ha nem az? Többek között ebből kifolyólag, 2001 nyarán néhány helyi gondolkodó tető, akarom mondani a szabad ég (és kastély) alá hozta a Kígyósi Kastélyjátékok nevű, akkor még három napos programfolyamot. Pelyhéné Lipták Gabriellát, a Kígyósi Kastélyjátékok főszervezőjét faggattam a 16. rendezvényről, amely idén július 14-15-én lesz. Ja… és INGYENES!!!!!
Mintegy 3700 éves, a 13. dinasztia idején épült piramis jó állapotban fennmaradt részeit tárták fel Kairótól délre, a dahsúri nekropoliszban - jelentette be hétfőn Mahmud Afifi, az egyiptomi műemlékvédelmi minisztérium régészeti osztályának vezetője.
Az ősi Egyiptomból megmaradt építményeket kozmikus sugárzásnak tették ki, hogy kiderüljön, pontosan milyenek is belülről.
Az elmúlt héten végzett első infravörös hőkamerás vizsgálat alátámaszthatja Nicholas Reeves brit régésze elméletét arról, hogy Tutanhamon fáraó sírjában létezik egy másik temetkezési kamra, ahová a fáraó anyját, Nofertiti királynét temették.
Mint a Feró nélküli Ricse, Pataky nélküli Edda, Bill nélküli Bill, vagy a Hobo nélküli Hobo, stb. – ilyesmi szájízzel vágtam neki szombat este Révész (meg a Som, de az egy más káposzta) nélküli békéscsabai Piramis bulinak. Ha otthon maradok, az a baj, ha elmegyek az a baj.
Mint a Feró nélküli Ricse, Pataky nélküli Edda, Bill nélküli Bill, vagy a Hobo nélküli Hobo, stb. – ilyesmi szájízzel vágtam neki szombat este Révész (meg a Som, de az egy más káposzta) nélküli békéscsabai Piramis bulinak.
"Részletes jelentést" kért az UNESCO Egyiptomtól a lépcsős Dzsószer-piramis restaurálásáról, miután olyan értesüléseket kapott, hogy a több mint 4600 éves műemlék megrongálódott - közölte az ENSZ kulturális szervezetének egyik illetékese. Szeptember közepén megjelent egyiptomi médiaértesülések szerint a Kairótól mintegy 20 kilométerre délnyugatra fekvő szakkarai nekropolisz leglátványosabb építménye a helyreállítási munkák során megrongálódott.
Már a gízai piramisok, a nagy szfinx és más egyiptomi történeti helyszínek is elérhetők a Google utcakép (street view) szolgáltatásában - közölte a Google magyarországi sajtóirodája szerdán.
Néhány napja eredeti helyén avatták fel az 1950-es években elbontott Pappenheim-piramist, és körülötte erdei bútorokkal kialakított pihenőhelyet is kialakítottak Iszkaszentgyörgyön. A piramis belsejébe egy időkapszulát helyeztek el, napilapokkal, ami a tervek szerint leghamarabb 50 év múlva nyitható fel.